Προφυλακίστηκε η 29χρονη που πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα -«Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα το βοηθούσα»

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε μετά την απολογία της η 29χρονη μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους στον Αλιάκμονα.

«Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα το βοηθούσα, δεν το σκότωσα, μπουσούλησε και έπεσε στο νερό» είπε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα η 29χρονη, αλλά οι εξηγήσεις της δεν έπεισαν και κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Διαβατών.

Επιπλέον, οι ανακριτές ζήτησαν βίντεο από όλη τη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη μέχρι το φράγμα του Αλιάκμονα, όπου φέρεται να πέταξε το βρέφος της στο νερό. Παράλληλα, έχει διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της 29χρονης που πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα

Ο δικηγόρος της 29χρονης κατηγορούμενης, μετά την απόφαση για την προφυλάκισή της δήλωσε στους δημοσιογράφους, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Βέροιας:

«Επί τρεις ώρες ένας από τους πιο έμπειρους ανακριτές ανέκρινε την κατηγορούμενη, η οποία επέμεινε στην αρχική της θέση και αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 

Μετανιώνει για ότι άφησε αβοήθητο το βρέφος όταν βρέθηκε στα νερά του Αλιάκμονα. Ζητήθηκε οπτικοακουστικό υλικό της διαδρομής από τη Βέροια μέχρι το φράγμα του Αλιάκμονα, προκειμένου να αποδειχθεί τι έγινε τις ώρες που βρέθηκε εκεί. 

Οι κοινωνικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν την κατηγορουμένη και την είχαν κρίνει ικανή, και σωστά. Ακουσε ψύχραιμη την απόφαση, δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο».


epirusblog.gr
5 of 5
Προφυλακίστηκε η 29χρονη που πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα -«Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα το βοηθούσα»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2587025585516348136
item