Αλιάκμονας: «Είδα ένα πονεμένο πλάσμα -Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη» λέει ο δικηγόρος της 29χρονης

Την Τετάρτη θα απολογηθεί η 29χρονη μητέρα του 11 μηνών βρέφους από τη Βέροια η οποία κατηγορείται ότι πέταξε το παιδί της στο φράγμα του Αλιάκμονα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Εισαγγελέας Βέροιας της άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αντιμετώπιζε χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί επανειλημμένως.

Σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, έκανε λόγο για ένα «πονεμένο πλάσμα, έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε συνειδητοποιήσει μέχρι χθες αργά την έκβαση του συμβάντος».

«Ρωτούσε και ξαναρωτούσε αν είναι στη ζωή ή αν έχει καταλήξει»

«Ρωτούσε και ξαναρωτούσε, ήθελε να δει το παιδί της. Ρωτούσε και ξαναρωτούσε αν είναι στη ζωή ή αν έχει καταλήξει. Και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αποδοχή της κατηγορίας. Αντιθέτως, την έχει αρνηθεί. Έχει αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο.

Είμαστε στον δρόμο προς την ανάκριση. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μπούμε σε βάθος δικογραφίας και σήμερα θα ανασυρθούν κάποια έγγραφα. Πιθανότατα, αν υπάρχει δυνατότητα, θα τη συσχετίσουμε αν υπάρχουν, όπως ακούω από το ρεπορτάζ, άλλες δικογραφίες οι οποίες μπορεί να συσχετίζονται.

Θεωρώ ότι ίσως θα πρέπει οι δικαστές και σίγουρα ο εξαιρετικά έμπειρος ανακριτής της Βέροιας να σταθεί και σε γεγονότα που αφορούν τον καταλογισμό ή όχι της όποιας άδικης πράξης θα καταλήξει το δικαστήριο ότι έχει τελεστεί.

Ο ρόλος της υπεράσπισης δεν είναι να αθωώσει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει διαπράξει ό,τι έχει διαπράξει.

Ο ρόλος μας είναι να διασφαλίσουμε μια δίκαιη δίκη και να δικαστεί κάθε άνθρωπος για την άδικη πράξη που πιθανότατα έχει τελέσει και στον βαθμό που του καταλογίζεται».

Ερωτηθείς για το αν η 29χρονη είχε χρειαστεί -και μάλλον αρκετές φορές- να έχει μια ψυχιατρική, φαρμακευτική υποστήριξη ή ενδεχομένως και νοσηλεία, δήλωσε:

«Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο συντρέχει, σίγουρα θα είναι η βασική γραμμή της υπεράσπισης στο σημείο του καταλογισμού της όποιας πράξης.

Ήταν τόσο σοκαρισμένη, που στην πρώτη συνάντηση προσπάθησα να έχω τα γεγονότα όπως τα βίωσε, ήτοι τι έχει συμβεί και το τι μπορεί να μου περιγράψει σχετικά με τη στιγμή του γεγονότος που της καταλογίζουν.

Είναι μια πράξη το "αφαιρώ τη ζωή κάποιου", είναι η πράξη του 299, δηλαδή της ανθρωποκτονίας από δόλο. Είναι μια άλλη πράξη το "αφήνω έναν άνθρωπο αβοήθητο να καταλήξει εκεί"».

epirusblog.gr
5 of 5
Αλιάκμονας: «Είδα ένα πονεμένο πλάσμα -Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη» λέει ο δικηγόρος της 29χρονης
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2408464891833952498
item