Θεσπρωτία: Με βεγγαλικά, διασκέδαση και φαγοπότι υποδέχθηκαν το 2023 οι Θεσπρωτοί

Με βεγγαλικά, διασκέδαση και φαγοπότι υποδέχθηκαν το 2023 οι Θεσπρωτοί. 

Κατά την αλλαγή του χρόνου σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες, αλλά και χωριά, βεγγαλικά έκαναν αισθητή την αλλαγή του χρόνου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η διασκέδαση ήταν από τις μεσημβρινές κιόλας ώρες σε εξέλιξη σε καφετέριες και καφενεία.

Όσοι δεν βγήκαν, γεύτηκαν το γιορτινό φαγητό στο σπίτι τους. 

Φέτος, βέβαια, ήταν πιο συγκρατημένα τα πράγματα όσον αφορά το ξόδεμα στις αγορές και στη διασκέδαση, αφού υπήρχε, για λόγους οικονομίας, μια επιφυλακτικότητα των ανθρώπων.

Ανήμερα η ανοιξιάτικη ημέρα, παράταιρος ο Χριστός για Πρωτοχρονιά, ευνόησε την έξοδο μερικών σε κοντινές παραλίες, αλλά λίγοι βούτηξαν στη θάλασσα. 

Όπως και τα Χριστούγεννα, έτσι και την Πρωτοχρονιά, στο νομό δεν ήρθαν ούτε πολλοί απόδημοι, ούτε πολλοί τουρίστες.

Πρωτοχρονιά 2023, λοιπόν, και στη Θεσπρωτία. Δώσαμε και πήραμε πολλές ευχές με την ελπίδα και την προσδοκία να είναι καλύτερα τα πράγματα τη νέα χρονιά. 

Ο χρόνος είναι πολύ πιο πολύτιμος απ' ό,τι νομίζουμε και περνά γρήγορα. "Οι μήνες φεύγουν σαν νερό, και ο χρόνος σαν διαβάτης", λέει ο λαός. 

Το χθες δεν ξανάρχεται, το αύριο δεν είναι βέβαιο. Μόνο το σήμερα, το στιγμιαίο παρόν, είναι δικό μας. Γι' αυτό, ας συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη να ζούμε αληθινά την κάθε στιγμή και με ποιότητα. 

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς είναι ιδανική ευκαιρία για αν επανεξετάσουμε τους στόχους μας. 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Με βεγγαλικά, διασκέδαση και φαγοπότι υποδέχθηκαν το 2023 οι Θεσπρωτοί
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5681473783569484810
item