Οικονόμου για επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον: «Αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής»

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου σημειώνει: «Με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον μπαίνουν οι βάσεις αλλαγής του συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής.Το έργο έχει προϋπολ. 550 εκατ. € & θα εξυπηρετεί πάνω από 50.000 επιπλέον συμπολίτες μας».

Δείτε το tweet του Γιάννη Οικονόμου

#Με_σχέδιο με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον μπαίνουν οι βάσεις αλλαγής του συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής.Το έργο έχει προϋπολ. 550 εκατ. € & θα εξυπηρετεί πάνω από 50000 επιπλέον συμπολίτες μας.@karamanlis_k @karagiannisgior

Share

Τι αναφέρει η προκήρυξη του έργου

Πρόκειται για έργο ιδιαίτερης σημασίας, που αναμένεται με την ολοκλήρωσή του να αλλάξει τον συγκοινωνιακό χάρτη του Λεκανοπεδίου, με την εκτιμώμενη απόσταση έως το Σύνταγμα να διαρκεί 20 λεπτά, ενώ η διαδρομή προς Ομόνοια περίπου 15 λεπτά. Αφορά στη δημιουργία δικτύου 4 χλμ. και επιπλέον τριών σταθμών.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του έργου, το κόστος με το ΦΠΑ είναι 682 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 550 εκατ. ευρώ). Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Αττικό Μετρό.

Η διάρκεια του έργου είναι κάτι λιγότερο από 5 χρόνια, είναι δηλαδή 57 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος του έργου ορίζεται για τις 28 Φεβρουαρίου 2023 και η αποσφράγιση των φακέλων συμμετοχής στις 6 Μαρτίου 2023.


epirusblog.gr
5 of 5
Οικονόμου για επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον: «Αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 870991978713683413
item