Γιατί είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές στις 2 ή στις 9 Απριλίου

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά συνολικά 30 νομοσχέδια φιλοδοξεί να ψηφίσει η κυβέρνηση μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές

Αρκετά από αυτά τα νομοθετήματα χαρακτηρίζονται σημαντικά και το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να έχουν περάσει όλα από τη Βουλή μέχρι να στηθούν οι κάλπες. 

Οι γνωρίζοντες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τους απαιτούμενους ρυθμούς συζήτησης των σχεδίων νόμων όμως, επισημαίνουν με νόημα ότι για να περάσουν όλα και τα 30, απαιτούνται το λιγότερο τρεις μήνες.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η Βουλή είναι ακόμη κλειστή λόγω των εορτών (Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων) και ότι θα έχει και πάλι προγραμματισμένο νομοθετικό έργο από τις 17 Ιανουαρίου και μετά, σημαίνει ότι το συντομότερο που μπορούν να ψηφιστούν τα 30 νομοσχέδια είναι έως περίπου τις 13 Απριλίου (Μεγάλη Πέμπτη). 

Και πάλι, συνυπολογίζοντας ότι θα υπάρξει έντονη κινητικότητα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αυτό σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων «καίγεται» το σενάριο που θέλει τις κάλπες να στήνονται στις 2 ή στις 9 Απριλίου όπως διακινείται εδώ και αρκετό καιρό. 

Ή θα μετατεθούν για αργότερα οι βουλευτικές εκλογές ή δεν πρόκειται να ψηφιστούν και τα 30 νομοσχέδια. Και τα δύο μαζί δεν μπορούν να συμβούν.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιατί είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές στις 2 ή στις 9 Απριλίου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1241338732092340459
item