Γιάννενα: Τα Γιάννενα στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Πόλεων

Με τη συμμετοχή δύο ομάδων, μία ενηλίκων και μία τζούνιορ αντίστοιχα, συμμετείχε η πόλη των Ιωαννίνων στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι πόλεων, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Κυριακή.

Σε αυτό έλαβαν μέρος συνολικά σκακιστές από εννέα χώρες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και από πόλεις της εμπόλεμης Ουκρανίας, αλλά και έξι πόλεις από την Ελλάδα, μεταξύ αυτών κι από το Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών. 

Ήταν όπως ανέφερε ο Γιάννης Παπαγεωργίου, έφορος αγώνων του τοπικού Συλλόγου μία ευκαιρία για τους ενήλικους και τους μικρούς αθλητές στο σκάκι, να τεστάρουν τις ικανότητές τους, σε ένα συνεχόμενο ράλι παρτίδων σκάκι, με περιορισμένο χρόνο για τις κινήσεις του κάθε παίκτη.

Τα νέα για το σκάκι ωστόσο στη χώρα είναι ευχάριστα καθώς προ ημερών ανακοινώθηκε και επίσημα από το υπ. Παιδείας, ότι το σκάκι μπαίνει στα σχολεία από την προσχολική αγωγή και στη συνέχεια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξη και τη βοήθεια προς τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου αντίστοιχα, όπως και προς την εταιρεία WOW, που τους φιλοξένησε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα Γιάννενα στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Πόλεων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3872191429126374103
item