Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τους 12 κατηγορούμενους

Η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των φίλων του από 12 οπαδούς του ΠΑΟΚ, συνεχίζεται σήμερα (23/1) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thesstoday.gr, πως η διαδικασία διεκόπη την προηγούμενη Τετάρτη (18/1), ύστερα από σχετικά αιτήματα πέντε εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, που είχαν υποχρεώσεις στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και θα συνεχιστεί σήμερα με την κλήρωση των ένορκων, μεταξύ των οποίων και δύο αναπληρωματικοί ένορκοι, και τις πρώτες καταθέσεις μαρτύρων.

Aπό τους δικηγόρους υπεράσπισης ανακοινώθηκαν 70 μάρτυρες που προστίθενται στους 26 μάρτυρες κατηγορίας που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Τα αναγνωστέα έγγραφα στη δίκη είναι 180, τα 140 από αυτά αφορούν σε βιντεοληπτικό υλικό.

Σοβαρές ποινές προβλέπονται για τους 12 κατηγορούμενους

Παράλληλα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ανάγνωση του κατηγορητηρίου που είναι ιδιαιτέρως «βαρύ» καθώς οι ποινές που προβλέπονται είναι σοβαρότατες. Έπειτα, θα αρχίσει η κατάθεση των 26 μαρτύρων κατηγορητηρίου στους οποίους περιλαμβάνονται οι φίλοι του Άλκη αλλά και ο ιατροδικαστής.

Στο σημείο αυτό αναμένεται να δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δικηγόροι υπεράσπισης καθώς θα προσπαθήσουν να γίνει επιμερισμός των ευθυνών για να εξαιρεθούν κάποιοι από το κατηγορητήριο της ανθρωποκτονίας ή της απόπειρας.

Πώς έγινε το αποτρόπαιο σκηνικό της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλοι οι κατηγορούμενοι χτύπησαν τον 19χρονο Άλκη ο οποίος είχε πέσει στο πεζοδρόμιο και τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν, λέγοντας «μη με χτυπάτε άλλο» και «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω». 

Ο 19χρονος πέθανε πριν την έλευση του ΕΚΑΒ και η νεκροτομή έδειξε ότι ο θάνατος του επήλθε από πολλαπλές κακώσεις στα κάτω άκρα σε συνδυασμό με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Διεκόπη η δίκη την προηγούμενη Τετάρτη -Τι είπαν οι γονείς του Άλκη

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (18/1) ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς του Άλκη Καμπανού ήρθαν αντιμέτωποι με τους δολοφόνους του παιδιού τους. «Τώρα μιλάει η Δικαιοσύνη. Περιμένω Δικαιοσύνη.

Ό,τι έχω πει μέχρι τώρα ισχύει», δήλωσε ο πατέρας του δολοφονημένου νεαρού, που έπεσε θύμα τυφλής ομαδικής βίας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

«Τα ισόβια να είναι πάντα ισόβια. Για πάντα στη φυλακή, όλη τους τη ζωή» ζήτησε από την πλευρά της η μητέρα του Άλκη, Μελίνα Καμπανού.


epirusblog.gr
5 of 5
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τους 12 κατηγορούμενους
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7727628365252293785
item