Αυτά είναι τα 10 πράγματα που σιχαίνονται όσοι δουλεύουν σε μπαρ (βίντεο)

Το να εργάζεται κανείς στο χώρο της εστίασης δεν είναι κάτι εύκολο. Χιλιάδες εργαζόμενοι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τις ιδιοτροπίες που έχει ο εκάστοτε πελάτης.

Είναι αρκετές οι φορές που η υπομονή εξαντλείται και ο εργαζόμενος μπορεί να αντιδράσει, καθώς η συμπεριφορά του πελάτη επηρεάζει την δουλειά του.

Έτσι αρκετοί υπάλληλοι σε μπαρ ενώνουν τις δυνάμεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρουν τις συμπεριφορές που δεν αντέχουν να βλέπουν.

1.Αρχικά κάτι που ενοχλεί τους bartenders είναι όταν κάποιος πελάτης ζητά ένα δυνατό ποτό (κάτι που σημαίνει έξτρα δόση) και δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει. 

«Δεν αντιλαμβάνονται πως το «δυνατό» ποτό ισοδυναμεί με έξτρα δόση, άρα και διπλάσια τιμή», αναφέρει ο barman.

2.Στη συνέχεια του βίντεο ο ίδιος barman αναφέρει πως άλλο ένα πράγμα που τον ενοχλεί είναι όταν οι πελάτες του ζητούν περίεργους συνδυασμούς ποτών. 

«Δεν μου αρέσει όταν πρέπει να γκουγκλάρω για να φτιάξω ένα ποτό, είναι χάσιμο χρόνο». 

Έπειτα σχολιάζει το γεγονός πως υπάρχουν και αυτοί οι πελάτες που θέλουν ποτά που υπάρχουν σε κατάλογο ενός άλλου μαγαζιού.

3.Η Clancey Brooker που εργάζεται σε μπαρ στην Αυστραλία δηλώνει πως την ενοχλεί το γεγονός ότι αρκετοί πελάτες έρχονται στο μαγαζί που εργάζεται και απλώνουν τα χέρια τους πάνω στην μπάρα. 

Αυτή συνήθεια έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύει την ζωή της, καθώς δεν υπάρχει χώρος για να τοποθετήσει τα ποτά. «Με ενοχλεί απίστευτα το γεγονός, όταν έρχονται και απλώνουν τα χέρια τους.

Πόσο μάλλον όταν παραπονιούνται ότι στο μπαρ έχει νερά. Ανταποκρίνομαι λέγοντας είναι ο χώρος που βάζω τα ποτήρια, τι περιμένετε;».

4.Ακόμη ένα άλλο πράγμα που ενοχλεί την ίδια είναι όταν οι πελάτες κουνούν επιδεικτικά τις χρεωστικές τους κάρτες για να πληρώσουν. «Σας βλέπω ότι θέλετε να πληρώσετε, περιμένετε να φέρω το μηχάνημα. 

Πραγματικά είναι κάτι που με τρελαίνει, γιατί δεν κατανοούν ότι την ίδια στιγμή προσπαθώ να εξυπηρετήσω κάποιον άλλο πελάτη».

5. Η Hayley Kendall που εργάζεται σε ένα μπαρ στην Georgia των ΗΠΑ σχολιάζει τι την ενοχλεί. Πιο συγκεκριμένα είναι η συμπεριφορά κάποιων που την ρωτάνε: «Ποια είναι η πραγματική σου δουλεία». 

Η ίδια απαντά σε αυτούς που κρίνουν την δουλεία της πως βγάζω πολλά περισσότερα χρήματα από εσένα που κάνεις μια δουλειά γραφείου. 

«Έχω και γω πτυχίο αλλά έχω αποφασίσει να ασχοληθώ με αυτή την δουλειά γιατί βγάζω αρκετά χρήματα».

6. Μια άλλη εργαζόμενη αναφέρει την δική της εμπειρία, σχετικά με τους ιδιότροπους πελάτες. Ειδικότερα, αυτό που την ενοχλεί είναι ότι οι πελάτες δεν διαβάζουν τις διαθέσιμες μπύρες του μαγαζιού. 

«Αυτοί που έρχονται και κάθονται στην μπάρα μπορούν να δουν τις μάρκες μπύρας που έχουμε. Αντιθέτως με ρωτάνε συνέχεια τι μπύρες έχει το κατάστημα.

Πραγματικά θέλω να τους δώσω μπουνιά στο πρόσωπο», δηλώνει στο βίντεο που έχει αναρτήσει στο TikTok.

7. Η Rachael εργάζεται σε ένα μπαρ στο ΗΠΑ και σε ένα βίντεο που εξίσου ανέβασε στο TikTok δήλωσε πως αυτό που την νευριάζει είναι όταν ένας πελάτης έρχεται στην μπάρα και όταν τον ρωτάω τι θα θέλατε, μου απαντά : «Ότι θες εσυ».

Πραγματικά είναι μια δήλωση που με νευριάζει απίστευτα. 

«Δεν μπορώ να ξέρω τα γούστα ενός αγνώστου», λέει νευριασμένα στο βίντεο που έχει ανεβάσει.

8. Η Holliday σε μια σειρά βίντεο που ανάρτησε στο TikTok σχολιάζοντας τα δικά της προβλήματα, ανέφερε πως αυτό που την ενοχλεί απίστευτα είναι όταν οι πελάτες έρχονται, κάθονται, δεν παραγγέλνουν τίποτα και ζητάνε απλώς νερό.

9. Άλλο ένα πράγμα που ενοχλεί την ίδια είναι όταν οι πελάτες της ζητάνε να κάνει ένα ποτό με ακριβά υλικά, που στην ουσία δεν θα αλλάξουν την σύσταση του πότου. «Είναι σαν να πετάς τα λεφτά σου στην φωτιά, καλύτερα να μου τα δώσεις φιλοδώρημα».

10. Τέλος η Jamie Steck που εργάζεται σε μπαρ στο Λος Άντζελες μιλάει για τα βιώματα της και αυτό που την φέρνει σε μια δύσκολη θέση. 

Πιο συγκεκριμένα, το γεγονός ότι ένας πελάτης πάει να πληρώσει με κάρτα και απορρίπτεται από το μηχάνημα αποτελεί μια άβολη στιγμή. «Μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο ευγενική γίνεται. 

Είναι φορές που οι πελάτες δεν ξέρουν τι να πουν και ντρέπονται», λέει η νεαρή κοπέλα.

epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά είναι τα 10 πράγματα που σιχαίνονται όσοι δουλεύουν σε μπαρ (βίντεο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6923807032900483311
item