Έλληνες αλεξιπτωτιστές στην άσκηση «Toy Drop» στις ΗΠΑ ενώ η Τουρκία «παίζει» μόνο με το Αζερμπαϊτζάν

Ελληνική συμμετοχή και σε νέα άσκηση στη Σαουδική Αραβία - Με πυρετώδης ρυθμούς συνεχίζεται η στρατιωτική διπλωματία μέσω ασκήσεων.

Στον καλύτερο σύμμαχο των ΗΠΑ φαίνεται να εξελίσσεται η Ελλάδα καθώς η συνεργασία σε θέματα στρατιωτικής υφής αυξάνει συνεχώς.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερης κλίμακας άσκηση αεραποβάσεων που λαμβάνει χώρα στην «φωλιά» των αμερικανικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων. Το Fort Bragg.

Η άσκηση έχει την εύσχημη ονομασία «Toy Drop 2.0» και πραγματοποιείται και πάλι μετά από διακοπή τριών ετών λόγω covid.

Η πρώτη επιχείρηση «Toy Drop» οργανώθηκε το 1998 από το Staff Sgt. Ο Randy Oler, ένα στρατιώτη που ήθελε έναν τρόπο να δώσει πίσω στην κοινότητα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Στην άσκηση συμμετέχουν πάνω από 2.200 αλεξιπτωτιστές από τις ΗΠΑ, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ταϊλάνδη, την Πολωνία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και για πρώτη φορά την Ελλάδα. Σημειωτέων η Τουρκία ΔΕΝ κλήθηκε να συμμετάσχει

Η διάρκεια της άσκησης είναι από σήμερα μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου και εστιάζει στην εκπαίδευση αερομεταφερόμενων επιχειρήσεων και τη διαλειτουργικότητα με τα κράτη εταίρους.

Όπως αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα armytimes, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι στρατιώτες μπορούν να φέρουν παιχνίδια για δωρεά στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Toys for Tots για να μοιραστούν στην τοπική κοινότητα.

Παράλληλα όμως η Αθήνα συνεχίζει να σφυρηλατεί και την συμμαχία της με την Σαουδική Αραβία. Σε αυτό το πλαίσιο ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται ήδη στη χώρα αυτή προκειμένου να συμμετάσχει σε άσκηση που έχει να κάνει με την αερομεταφορά υλικών με μεταγωγικά ασεροσκάφη.

Την ώρα που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μέσα από την πολύ καλά οργανωμένη στρατιωτική διπλωματία που διενεργεί η Αθήνα τόσο σε επίπεδο υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και ΓΕΕΘΑ, «σφυρηλατούν» τις συμμαχίες της χώρας, η Τουρκία περιορίζεται να κάνει στρατιωτικά γυμνάσια με χώρες ομόφυλες ή προτεκτοράτα της όπως το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύσει η ιστοσελίδα της κρατικής τουρκικής ραδιοτηλεόρασης TRT:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν διεξάγουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στο Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ο τουρκικός και ο αζερικός στρατός ξεκίνησαν ασκήσεις στους νομούς Μπακού, Αστάρα, Τζαμπραγίλ και Ιμισλί.

Στα γυμνάσια, οι χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις, οι ειδικές μονάδες και μονάδες του Μηχανικού και του Πυροβολικού πραγματοποιούν διάφορα σενάρια.

Στην άσκηση, στην οποία δοκιμάζονται σύγχρονες πολεμικές μέθοδοι, εκτελούνται δραστηριότητες όπως η οργάνωση της συντονισμένης δράσης διαφόρων μονάδων, η εγκατάσταση πλωτής γέφυρας για τη διάβαση ποταμού και η αεραπόβαση σε εχθρική ζώνη.

Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια έχουν στόχο τον συντονισμό των στρατευμάτων σε περιβάλλον μάχης, τη βελτίωση της διοίκησης, την ανταλλαγή εμπειριών και την βελτίωση του επαγγελματισμού του στρατιωτικού προσωπικού».


epirusblog.gr
5 of 5
Έλληνες αλεξιπτωτιστές στην άσκηση «Toy Drop» στις ΗΠΑ ενώ η Τουρκία «παίζει» μόνο με το Αζερμπαϊτζάν
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2100954433453346633
item