Τουρισμός ύπνου: Tι είναι η νέα τάση που επικρατεί στους ταξιδιώτες;

Η πανδημία άφησε το στίγμα της και στο τουρισμό, και αυτό φαίνεται από τη νέα τάση που επικρατεί στους ταξιδιώτες.

Μπορεί στο μυαλό να έχουμε συνδέσει τις διακοπές με ξενύχτια, πράγματα που δεν κάνουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά εδώ και 6 μήνες παρατηρείται μια νέα τάση. Λέγεται τουρισμός ύπνου και συνδέεται με την ευεξία μας.

Αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα τα ποσοστά αυτών που κάνουν μια κράτηση σε ξενοδοχεία με κριτήριο την ποιότητα των υπηρεσιών, και το πόσο ξεκούραστοι μπορούν να νιώσουν μέσα σε αυτό.

Κριτήρια όπως η απουσία θορύβου, αναπαυτικά κρεβάτια, υπηρεσίες ευεξίας, όπως spa, μασάζ, δραστηριότητες τύπου γιόγκα μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι, με τα ξενοδοχεία να έχουν συμπεριλάβει μέσα στα πακέτα τους ότι χρειάζεται ο πελάτης για να φύγει ανανεωμένος. Φυσικά με την τιμή να είναι σαφώς ακριβότερη.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η τάση υπήρχε πάντα αλλά η πανδημία άλλαξε ριζικά το χάρτη των προτιμήσεων στο τι επιλέγει ο ταξιδιώτης και τι βάζει προτεραιότητα.

Απενεχοποιήθηκε η ξεκούραση, η ψυχική υγεία η αναζήτηση της ηρεμίας και πλέον ο κόσμος είναι πιο ειλικρινής με το τι του αρέσει πραγματικά.

Πάντως οι μελέτες που πραγματοποίησαν τα 5αστερα ξενοδοχεία που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες είδαν τους πελάτες του να δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τις υπηρεσίες και να νιώθουν ότι οι διακοπές τους απέκτησαν επιτέλους νόημα.

epirusblog.gr
5 of 5
Τουρισμός ύπνου: Tι είναι η νέα τάση που επικρατεί στους ταξιδιώτες;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6749290659975518503
item