Εντοπίστηκε η μία μηχανή των ληστών της Rolex -Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Νέα εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη ληστεία στο κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας χθες το πρωί, καθώς πριν από λίγο εντοπίστηκε η μία εκ των δύο μηχανών που χρησιμοποίησαν οι ληστές.

Υπενθυμίζεται ότι οι ληστές απομακρύνθηκαν από το σημείο αφού άρπαξαν 23 ρολόγια μεγάλης αξίας σε περίπου ένα λεπτό, σπάζοντας τη βιτρίνα του καταστήματος στην οδό Κολοκοτρώνη με ένα σφυρί. Ακολούθως οι τέσσερις ληστές επιβιβάστηκαν στις δύο μηχανές και εξαφανίστηκαν.

Αμέσως μετά τη ληστεία σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό των ληστών με εκτεταμένες έρευνες και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τη μία εκ των δύο μηχανών που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία της Rolex.

Αυτό είναι το δεύτερο στοιχείο που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ., πέρα από τα βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος τόσο του καταστήματος της Rolex όσο και των γύρω καταστημάτων και φυσικά από τη διαδρομή διαφυγής που ενδεχομένως χρησιμοποίησαν οι ληστές.

Το πρώτο σημαντικό στοιχείο που έχουν ήδη στα χέρια τους από χθες στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ. είναι το σφυρί με το οποίο οι ληστές έσπασαν τη βιτρίνα. Το σφυρί τούς έπεσε και ενδεχομένως σε αυτό να βρεθούν σημαντικά στοιχεία, από αποτυπώματα μέχρι γενετικό υλικό.


Κινήσεις που θυμίζουν «ροζ πάνθηρες»

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, που στο παρελθόν έχει «ξηλώσει» μεγάλες σπείρες που «χτυπούσαν» κοσμηματοπωλεία και μάλιστα διεθνικού χαρακτήρα. 

Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη στοιχεία το χτύπημα και οι κινήσεις των ληστών προσομοιάζουν με εκείνες που έκαναν οι «ροζ πάνθηρες» , της σπείρας από τα Βαλκάνια που έχει κάνει μαγάλες ληστείες κοσμημάτων σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σήμερα μάλιστα ανέφερε ότι σε τέτοιες υποθεσεις οι δράστες εντοπίζονται. «Υπήρχε περιπολία η οποία έφτασε σε ένα λεπτό. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η αστυνομία βρίσκει τους δράστες, αυτό δείχνει η προϊστορία. Οι έρευνες συνεχίζονται», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι και στη ληστεία που είχε γίνει στη Rolex στο κατάστημα της Βουκουρεστίου το 2018 ο δράστης είχε βρεθεί.epirusblog.gr
5 of 5
Εντοπίστηκε η μία μηχανή των ληστών της Rolex -Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7506738069948929761
item