Ληστεία στη Rolex: Οι ομοιότητες με τους «Ροζ Πάνθηρες» και το λάθος των ληστών στο χτύπημα του 1 λεπτού

Στη «σάρωση» του υλικού των καμερών ασφαλείας από το κατάστημα της Rolex,

των προηγούμενων ημερών, προχωρούν οι αστυνομικοί, αναζητώντας κάποιο στοιχείο που θα τους βοηθήσει στις έρευνες για την ληστεία.

Αυτό που εκτιμάται είναι το γεγονός πως κάποιος από τους δράστες -της θρασύτατης ληστείας , που διήρκησε λίγο πάνω από ένα λεπτό, στην καρδιά της Αθήνας το μεσημέρι της Τρίτης, η συνεργός τους -ακόμα και γυναίκα- είχε επισκεφθεί το κατάστημα παριστάνοντας ίσως τον πελάτη, προκειμένου να κάνει την κατόπτευση του χώρου.

Πρόκειται για χτύπημα «υψηλού ρίσκου» , όπως χαρακτηρίζεται και τους δράστες να ήταν έτοιμοι για όλα.

Τα 23 πανάκριβα Rolex -Αδύνατη η νόμιμη πώλησή τους

Τα 23 πανάκριβα ρολόγια που άρπαξαν,  οι τρεις ληστές που μπήκαν στο κατάστημα και μιλούσαν καλά ελληνικά, φέρουν σειριακούς αριθμούς, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η νόμιμη πώληση τους αλλά και η επισκευή τους σε περίπτωση βλάβης, σε κάποια  αντιπροσωπεία.

Σφυρί εξετάζεται για αποτυπώματα

Ο τρόπος δράσης τους, όπως αναφέρουν αστυνομικές πήγες, φαίνεται να ήταν επαγγελματικός, αν και κατά την διαφυγή τους, τους έπεσε το σφυρί που είχαν μαζί και έσπασαν με αυτό τις προθήκες που ήταν τοποθετημένα τα ρολόγια.

Από την πρώτη στιγμή μεταφέρθηκε στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνάν και εξετάζεται για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Κινήσεις που θυμίζουν «ροζ πάνθηρες»

Μάλιστα οι κινήσεις τους, προσομοιάζουν με εκείνες που έκαναν οι «ροζ πάνθηρες».

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, που στο παρελθόν έχει «ξηλώσει» μεγάλες σπείρες που «χτυπούσαν» κοσμηματοπωλεία και μάλιστα διεθνικού χαρακτήρα.

Ποιοι είναι οι Ροζ Πάνθηρες

Οι Ροζ Πάνθηρες είναι το όνομα που δόθηκε από την Ιντερπόλ στο διεθνές δίκτυο κλεφτών κοσμημάτων που αποτελείται από 200-250 μέλη κυρίως από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη. 

Οι Ροζ Πάνθηρες θεωρούνται υπεύθυνοι για μερικές από τις πιο τολμηρές κλοπές στην ιστορία της κλοπής κοσμημάτων καθώς και του οργανωμένου εγκλήματος. Ενας εγκληματολόγος περιέγραψε ακόμη και τα εγκλήματά τους ως «καλλιτεχνικά».Δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες και σε πολλές ηπείρους.


epirusblog.gr
5 of 5
Ληστεία στη Rolex: Οι ομοιότητες με τους «Ροζ Πάνθηρες» και το λάθος των ληστών στο χτύπημα του 1 λεπτού
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2686838093873867802
item