Γιάννης Τσορτέκης: «Το ότι μεγάλωσα στο Nέο Ψυχικό δεν μου απαγόρευε το να συχνάζω στα Εξάρχεια»

O Γιάννης Τσορτέκης έδωσε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μίλησε για την ζωή του, τα επαγγελματικά του αλλά και τη συμμετοχή του στο σήριαλ «Maestro» που υπογράφει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και είναι πλέον στη λίστα του Netflix.

Ο ηθοποιός που εκτός από το «Maestro» πρωταγωνιστεί και στην σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» είπε πως αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Ψυχικό αυτό δεν σήμαινε ότι δεν πήγαινε στα Εξάρχεια, ότι δεν διδάσκει τα παιδιά του αλλά διδάσκεται από αυτά καθώς και ότι έχει βρεθεί μάρτυρας σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που τον άφησε άναυδο.

«Το μπουφάν θα είναι πάντα αυτό το μπουφάν, γιατί εξυπηρετεί αυτή τη συνθήκη. Το κράνος και η μηχανή είναι αισθητική επιλογή, γιατί βοηθάει να μην τρελαίνομαι μέσα σε ένα αυτοκίνητο στην κίνηση. Ήμουν ατίθασο νιάτο. Το ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Νέο Ψυχικό, δεν απαγόρευε ποτέ το να συχνάζω στα Εξάρχεια ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή» είπε αρχικά ο Γιάννης Τσορτέκης.

«Δεν είμαι ηθοποιός. Δεν το έχω σαν συνείδηση. Από τη στιγμή που δεν αμειβόμουν σε επίπεδο επιβίωσης από το θέατρο, δεν μπορούσα να λέγομαι ηθοποιός. Το να παίζεις σε σειρά στην τηλεόραση είναι μία συγκυρία, όπως προέκυψε και το Maestro με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Ο “Χαράλαμπος” είναι μία “σχέση” που αναγκαστικά πρέπει να συναναστραφώ.

Ήταν κοπιαστικό γιατί έψαχνα απεγνωσμένα να βρω ένα καλό του στοιχείο. Το μόνο που μπορώ να κλέψω από τον Χαράλαμπο και να νιώσω λίγο ανθρώπινα μαζί του, είναι κάποιες στιγμές μοναξιάς του» τόνισε ο ηθοποιός για το ρόλο του στο «Maestro».

«Η σκηνή που χτυπάω τον τηλεοπτικό μου γιο ήταν πολύ έντονη για όλους. Δεν ήταν μία σκηνή που μπορούσε κάποιος να γίνει μάρτυρας έτσι απρόβλεπτα. Με αυτή τη σκηνή κατάλαβα την αποκρουστική ησυχία που συμβαίνει στην κοινωνία σε περιστατικά βίας» τόνισε.

«Έχω γίνει μάρτυρας σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο δρόμο. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, γιατί ακυρώθηκα από τη βιαιότητα του πράγματος. Δεν έχω να διδάξω εγώ κάτι στα παιδιά μου, άλλα να διδαχτώ από εκείνα ό,τι έχασα προσπαθώντας να το παίξω ενήλικας» υπογράμμισε ο Γιάννης Τσορτέκης.

«Δεν με αφορά η προσωπική ζωή του καθενός και η επιλογή του σεξουαλικού προσανατολισμού του. Δεν είναι κάτι που επηρεάζει τη δική μου ζωή. 

Ο Χριστόφορος επιλέγει να δείξει αυτή τη “δυσοσμία” του Χαράλαμπου και όχι άπλα να ρίχνει ένα χαστουκάκι. Επειδή ο δάσκαλος στο σχολείο με έδερνε με τη βέργα, αυτό πρέπει να αναπαράγω εγώ;» κατέληξε.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννης Τσορτέκης: «Το ότι μεγάλωσα στο Nέο Ψυχικό δεν μου απαγόρευε το να συχνάζω στα Εξάρχεια»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 9182447017099543579
item