Ανησυχία στην Κίνα: Καλπάζει ξανά ο κορωνοϊός, συνωστισμός για οξυγόνο στα νοσοκομεία

Πηγή: iefimerida.gr - Ανησυχία στην Κίνα: Καλπάζει ξανά ο κορωνοϊός, συνωστισμός για οξυγόνο στα νοσοκομεία - iefimerida.gr

Τα κινεζικά νοσοκομεία και τα γραφεία κηδειών δέχονταν μεγάλες πιέσεις σήμερα λόγω του εντεινόμενου κύματος της COVID-19, ενώ η έκταση της έξαρσης και οι αμφιβολίες για τα επίσημα στοιχεία οδήγησαν ορισμένες χώρες στο να εξετάσουν νέους ταξιδιωτικούς κανόνες για τους Κινέζους επισκέπτες.

Σε μια απότομη αλλαγή πολιτικής, η Κίνα άρχισε αυτόν τον μήνα να ‘ξηλώνει’ το αυστηρότερο στον κόσμο καθεστώς μέτρων για την COVID, θέτοντας την πληγείσα οικονομία της σε πορεία προς το πλήρες εκ νέου 'άνοιγμα' την επόμενη χρονιά.

Η άρση των περιορισμών, που ήρθε ύστερα από εκτεταμένες διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων, σημαίνει ότι η COVID εξαπλώνεται σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη και πιθανόν μολύνει εκατομμύρια ανθρώπους την ημέρα, σύμφωνα με κάποιους ξένους ειδικούς.

Η ταχύτητα με την οποία η Κίνα κατήργησε τους κανόνες για την COVID είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθούν μεγάλες πιέσεις στο εύθραυστο σύστημα υγείας.

Η Κίνα κατέγραψε χθες, Τρίτη, τρεις νέους θανάτους λόγω επιπλοκών της COVID, συγκριτικά με έναν τη Δευτέρα --αριθμοί που δεν συνάδουν με όσα αναφέρουν τα γραφεία κηδειών, καθώς και με την εμπειρία που είχαν χώρες με πολύ μικρότερο πληθυσμό όταν ήραν τους περιορισμούς της πανδημίας.

Το προσωπικό στο Χουασί, ένα μεγάλο νοσοκομείο στην πόλη Τσενγκντού στη νοτιοδυτική Κίνα, δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά απασχολημένο» με τη φροντίδα των ασθενών με COVID. «Κάνω αυτή τη δουλειά για 30 χρόνια και είναι η πιο πολυάσχολη περίοδος που έχω ζήσει ποτέ», δήλωσε οδηγός ασθενοφόρου έξω από το νοσοκομείο.

Φωτογραφία: Twitter


China hospitals ‘extremely busy’ as COVID-19 spreads unchecked bit.ly/3PVruFA Official statistics, however, showed only one COVID-19 death in the seven days to Monday. International health experts predict at least one million #COVID19 deaths in #China next year.
Image
Image
Image
Image

Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου και στην κλινική για όσους εμφανίζουν πυρετό είχαν σχηματιστεί μεγάλες ουρές χθες βράδυ. Οι περισσό
epirusblog.gr
5 of 5
Ανησυχία στην Κίνα: Καλπάζει ξανά ο κορωνοϊός, συνωστισμός για οξυγόνο στα νοσοκομεία

Πηγή: iefimerida.gr - Ανησυχία στην Κίνα: Καλπάζει ξανά ο κορωνοϊός, συνωστισμός για οξυγόνο στα νοσοκομεία - iefimerida.gr


epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3025503135304632053
item