ΠΑΣΟΚ: «Το food pass δεν αντισταθμίζει τη διπλή αφαίμαξη από τα εισοδήματα των πολιτών»

«Το προεκλογικό επίδομα που εξήγγειλε χθες ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και δεν αντισταθμίζει τη διπλή αφαίμαξη των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των αυξημένων εσόδων από φόρους κατανάλωσης», τονίζει ο τομέας οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το food pass.

Όπως εξηγούν το συγκεκριμένο μέτρο, απορροφά ένα μικρό μόνο μέρος του πληθωρισμού, λειτουργεί σαν ασπιρίνη και καταδεικνύει την αποτυχία του πολυδιαφημισμένου, πλην όμως τρύπιου, καλαθιού του νοικοκυριού.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, τοποθετήθηκε για το ίδιο θέμα λέγοντας: «Το food pass δεν είναι επαρκές, όπως δεν ήταν και το καλάθι του νοικοκυριού. 

Υπολείπεται της επίδρασης και του αποτελέσματος του πληθωρισμού στην ανατίμηση των βασικών προϊόντων. 

Άρα για εμάς, η συνταγή αυτή δεν βγαίνει. Και χρειάζεται αλλαγή παραδείγματος, με ρύθμιση και έλεγχο για την αντιμετώπιση της ασυδοσίας της αγοράς».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ:

Το προεκλογικό επίδομα που εξήγγειλε χθες ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και δεν αντισταθμίζει τη διπλή αφαίμαξη των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των αυξημένων εσόδων από φόρους κατανάλωσης.

Οι τιμές στα είδη διατροφής βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 13 ετών και ξεπερνούν κατά πολύ τον γενικό πληθωρισμό. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, σε ετήσια βάση οι τιμές στα τρόφιμα αυξήθηκαν 15%, με ορισμένα είδη μάλιστα, όπως γαλακτοκομικά και έλαια να φτάνουν έως και 25,3%. 

Γι' αυτόν τον λόγο, αποτελεί εμπαιγμό το "10% πληθωρισμός, 10% επιστροφή" που είπε ο πρωθυπουργός, ειδικά για την προεκλογική περίοδο.

Το food pass απορροφώντας ένα μικρό μόνο μέρος του πληθωρισμού λειτουργεί σαν ασπιρίνη και καταδεικνύει την αποτυχία του πολυδιαφημισμένου, πλην όμως τρύπιου, καλαθιού του νοικοκυριού.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, αντί να εμφανίζεται σαν θαυματοποιός που πολλαπλασιάζει "τους πέντε άρτους και τους δύο ιχθύες" για να καλύψει τις ανάγκες μιας ολόκληρης κοινωνίας, να υιοθετήσει άμεσα τις ρεαλιστικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα.

epirusblog.gr
5 of 5
ΠΑΣΟΚ: «Το food pass δεν αντισταθμίζει τη διπλή αφαίμαξη από τα εισοδήματα των πολιτών»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2894265766000494227
item