Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Δρακόντεια τα μέτρα της αστυνομίας -Ελικόπτερο, drones και «Αίαντες»

Τέσσερις χιλιάδες διακόσιοι (4.200) αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, ανάμεσα στους οποίους και διμοιρίες από την επαρχία , βρίσκονται επί ποδός, για την σημερινή ημέρα, την 14η επέτειο από την ημέρα δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός θα προσομοιάζει με την προ Covid εποχή, με το πρώτο «crash test» να γίνεται και να φέρνει ικανοποίηση στα στελέχη της Κατεχάκης, στην επέτειο του Πολυτεχνείου .

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στους προληπτικούς ελέγχους που μπορεί να καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαίο.

Αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΡΑΣΗ, την Υ.ΜΕ.Τ, την ΥΑΤ, άνδρες και γυναίκες της Ασφάλειας, θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία, του κέντρου.

Ελικόπτερο, drones και «Αίαντες»

Ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα droneS.

Παράλληλα σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Ήδη έχει ενεργοποιηθεί το δίκτυο πληροφοριών της αστυνομίας με στόχο να αποφευχθεί η χρήση κτιρίων ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, αλλά και ως κρυψώνες για τυχόν «πολεμοφόδια».


epirusblog.gr
5 of 5
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Δρακόντεια τα μέτρα της αστυνομίας -Ελικόπτερο, drones και «Αίαντες»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8246713212951413021
item