Τουρκία: Στοχοποίησαν τον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ επειδή άσκησε κριτική στον Ερντογάν

Στα «αζήτητα» βρέθηκε ο πρόεδρος της τουρκικής Ένωσης Λιανοπωλητών, και επικεφαλής της γνωστής αλυσίδας μάρκετ «ΒΙΜ», Γκαλίπ Αϊκάτς λόγω των αντιρρήσεων που εξέφρασε στις πρόσφατες βολές του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, πως για την ακρίβεια στις τιμές φταίνε τα σούπερ μάρκετ. 

Να σημειωθεί πως επίσημα ο πληθωρισμός στην Τουρκία αγγίζει το 85% αλλά ανεπίσημα εκτοξεύεται στο 120%.

«Την ντομάτα ακόμη και εάν την πάρουμε δωρεάν, το κόστος για να φτάσει στα σούπερ μάρκετ αγγίζει τις 7,5 λίρες. 

Βασικός λόγος είναι η παραγωγή δίχως σχέδιο, αύξηση κόστους παραγωγής και εξάρτηση από το εξωτερικό» δήλωσε πρόσφατα ο Αϊκάτς, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο ίδιος βρέθηκε και στο στόχαστρο φανατικών εθνικιστών, μετά και την φραστική επίθεση που δέχτηκε από τον επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί -κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν- που κατηγόρησε τον επιχειρηματία για σχέσεις με τον αυτοεξόριστο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που κάνουν συνέχεια αυξήσεις θα πρέπει να ελεγχθούν για σχέσεις με την οργάνωση FETO» δήλωσε ο Μπαχτσελί, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αϊκάτς. 

«Σε ηγέτες κομμάτων που μας απειλούν με τις κατηγορίες της τρομοκρατικης οργάνωσης FETO, τους λέω: «Ρε ανήθικοι, από εδώ και πέρα θα σας απαντώ με τον ίδιο τόνο» δήλωσε ο επικεφαλής της γνωστής αλυσίδας μάρκετ «ΒΙΜ» που γρήγορα όμως ανακάλεσε μια και στοχοποιήθηκε από ακραίους εθνικιστές και όχι μόνο.


Μέλη του κόμματος του Μπαχτσελί έγραψαν με σπρέι συνθήματα σε τζάμια υποκαταστήματος της αλυσίδας «ΒΙΜ» την φράση «Ο Ντεβλέτ είναι πατέρας».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου τύπου, οι μετοχές της επιχείρησης του Αϊκάτς έπεσαν κάθετα, κάτι που οδήγησε και στην παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της αλυσίδας. 

Μάλιστα κυβερνητικοί δήμαρχοι επέβαλαν πρόστιμα σε κάποια από τα υποκαταστήματα, όπως συνέβη στην πόλη Άγρι.



epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκία: Στοχοποίησαν τον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ επειδή άσκησε κριτική στον Ερντογάν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5929233356213256051
item