Χαμός στη Βουλή της Τουρκίας: Έκρηξη Σοϊλού κατά της αντιπολίτευσης, του πετούσαν βιβλιάρια με λογαριασμούς

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, αποκάλεσε τους βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης «παιδιά της Αμερικής», προκαλώντας νέα ένταση στη Βουλή.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Εθνοσυνέλευση για τον προϋπολογισμό του 2023, αναφέρθηκε στη «μάχη κατά της τρομοκρατίας» και των «εμπόρων ναρκωτικών» της χώρας, με στελέχη της αντιπολίτευσης να του… θυμίζουν ότι νωρίτερα έβγαζε φωτογραφίες με άτομα που κατηγορούνται για εγκλήματα.

Ο Σοϊλού ύψωσε τη φωνή του, καθώς είδε μέσα στη Βουλή φωνάζουν τα στελέχη της αντιπολίτευσης συνθήματα όπως «ψεύτης Σουλεϊμάν», έχοντας σε πανό τις επίμαχες φωτογραφίες.

«Δεν υποκλιθήκαμε στα αδέρφια σας, δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε εσάς». Απάντησε ο Σοϊλού, αποκαλώντας τα στελέχη της αντιπολίτευσης «παιδιά της Αμερικής» την οποία κατηγόρησε ότι «στηρίζει τους τρομοκράτες του PKK.

«Ολοι ίδιοι είστε. Είστε τα παιδιά της Αμερικής. Θα ηττηθείτε» φώναζε δείχνοντας με το δάχτυλό όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αν έχεις μια ειλικρινή ιστορία, κανείς δεν μπορεί να σε αγοράσει, αν δεν έχεις μια ειλικρινή ιστορία, πουλήθηκες για ένα χάμπουργκερ» είπε ακόμη με εμφανή τον εκνευρισμό του.

Πετούσαν στον Σοϊλού βιβλιάρια με λογαριασμούς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Anadolu, βουλευτές του CHP πέταξαν τα βιβλιάρια με τους λογαριασμούς τους στον υπουργό Εσωτερικών, ενώ πέταξαν και πλακάτ που αφορούσαν υπόθεση κακοποίησης ανήλικης για την οποία κατηγορούν την κυβέρνηση ότι σιωπά. Ο ίδιος ωστόσο συνέχισε με την ίδια ένταση.

«Δεν λέω (να είναι τυφλή η αντιπολίτευση), μην είσαι τυφλός, τουλάχιστον νιώσε τι έχει γίνει στη χώρα. Η καρδιά σου είναι τυφλή. Ακόμα κι αν σκάσεις ή ραγίσεις, θα είμαστε δέντρα θα είμαστε χώμα, θα είμαστε νερό, θα ξαναέρθουμε σε αυτή την πατρίδα, αυτόν τον άγιο. Θα υπηρετήσουμε το έθνος» συνέχισε να λέει με κραυγές.

«Πολεμάμε κάθε είδους τρομοκρατία, δεν αναπνέουμε μέσα, είμαστε έξω και όπου υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση. 

Θα μπουν στα κρησφύγετα τους. Υποσχεθήκαμε, μπήκαμε στα λημέρια τους και συνεχίζουμε να το κάνουμε Παρουσία της Ιστορικής Συνέλευσης, λέω ως γιος αυτής της χώρας, στα 100 χρόνια της Δημοκρατίας, δεν θα μείνει ούτε ένας τρομοκράτης στα σύνορα της αυτή η χώρα. Ολοι θα πάνε στα βουνά» είπε.

epirusblog.gr
5 of 5
Χαμός στη Βουλή της Τουρκίας: Έκρηξη Σοϊλού κατά της αντιπολίτευσης, του πετούσαν βιβλιάρια με λογαριασμούς
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2592674032382198338
item