Μπορέλ για αποκλιμάκωση της έντασης στο βόρειο Κόσοβο: «Η διπλωματία επικράτησε»

«Η διπλωματία επικράτησε στην αποκλιμάκωση των εντάσεων στο βόρειο Κόσοβο», αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ακόμη, ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι «η βία δεν μπορεί ποτέ να είναι λύση». Υπενθυμίζεται ότι η Σερβία άρχισε να αποσύρει τα οδοφράγματα στο Κόσοβο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας (RTS).

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο, στη νότια Σερβία, που οδηγεί προς το Κόσοβο, αποκαταστάθηκε και από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (29/12) λειτουργεί κανονικά η κεντρική συνοριακή διάβαση «Μέρνταρε». 

Τα ξημερώματα, σε ένα οδόφραγμα εντός της πόλης βόρεια Μιτρόβιτσα, έπιασαν φωτιά δύο φορτηγά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

«Καλωσορίζουμε την υπεύθυνη ηγεσία του Προέδρου Βούτσιτς και του Πρωθυπουργού Κούρτι. Σπουδαία ομαδική δουλειά της ΕΕ, των ΗΠΑ & των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (NATO-KFOR). Ευχαριστώ όλους τους εμπλεκόμενους! Χρειαζόμαστε τώρα επείγουσα πρόοδο στον διάλογο», προσέθεσε ακόμη ο ύπατος αρμοστής της ΕΕ.

Diplomacy prevailed in de-escalating tensions in north Kosovo. Violence can never be a solution. Welcome responsible leadership of President Vučić & Prime Minister Kurti. Great EU, US & @NATO_KFOR teamwork. Thanks to all involved! We now need urgent progress in the Dialogue.
93
Reply
Share
epirusblog.gr
5 of 5
Μπορέλ για αποκλιμάκωση της έντασης στο βόρειο Κόσοβο: «Η διπλωματία επικράτησε»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8977559448723199940
item