Θεσπρωτία: Είχαν σώσει ανθρώπους απο φλεγόμενο πλοίο και βραβεύτηκαν

Τρεις πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας, συγκεκριμένα οι  υπαρχιπυροσβέστες Ηλίας Δήμας, Γεώργιος Μασσίας και Σωτήριος Κοσκινάς (όπως και ο  υπαρχιπυροσβέστης Βασίλειος Κολλιός από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων, τέσσερις δηλαδή Ηπειρώτες), ήταν ανάμεσα στους 12 συνολικά βραβευθέντες  από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη,  για εξαίρετες πράξεις ή προσπάθειες, που υπερέβησαν σημαντικά το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον.

Οι τρεις Θεσπρωτοί πυροσβέστες, έβγαλαν δύο ανθρώπους, όταν είχε προκληθεί φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia και φλέγονταν ανοιχτά της Κέρκυρας,   στις 18 Φεβρουάριου 2022, και γενικά έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Δεν φοβήθηκαν και όρμησαν μέσα στις φλόγες.

Σίγουρα είναι τιμητική και για τον τόπο η βράβευση αυτή, καθώς προήλθε από ενέργειες, οι οποίες ήταν αποτέλεσμα της ανθρωπιάς τους. 

Αντιπροσωπευτικά είναι τα λόγια του κ. Στυλιανίδη: «... Βραβεύουμε τα στελέχη του για εξαίρετες πράξεις. Θα πρέπει να σας πω ότι θα πρέπει: "μπροστά στους ήρωες να είσαι σεμνός και να μιλάς λίγο". 

Μιλούν οι πράξεις τους. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τους πυροσβέστες στα μάτια. Τους αναγνωρίζουμε για την προσφορά τους στην κοινωνία».

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Είχαν σώσει ανθρώπους απο φλεγόμενο πλοίο και βραβεύτηκαν
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8476981196942502071
item