Σεισμός στην Εύβοια: Εσπασαν τζαμαρίες στα Ψαχνά, λέει ο δήμαρχος -Μεταβαίνει στην περιοχή ο Λέκκας

Καθησυχαστικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τον σεισμό στην Εύβοια.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 14:24 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.9 στην κλίμακα Richter.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 65 χιλιομέτρων βόρεια των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα ανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας.

To iefimerida.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο της περιοχής Διρφύων - Μεσσαπίων, Γεώργιο Ψαθά ο οποίος παρά την ένταση της σεισμικής δόνησης εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η σεισμική δόνηση ήταν πολύ έντονη και το επίκεντρο βρίσκεται στην περιοχή του Πισσώνα. 

Προς το παρόν το μόνο που έχει αναφερθεί είναι ότι έσπασαν κάποιες τζαμαρίες. Είμαστε σε επαφή και με τον κύριο Ευθύμιο Λέκκα αλλά και με τον υπαρχηγό του πυροσβεστικού Σώματος τον κύριο Πετρούτσο, για να καθορίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις

μας. Δεν έχουμε υλικές στιγμές μέχρι τώρα αλλά είμαστε σε εγρήγορση ώστε να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση εάν έχουμε αναφορές για το οτιδήποτε».

Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο evima.gr δήλωσε ότι μεταβαίνει στην περιοχή ο οποίος τόνισε ότι αυτός ο σεισμός δεν έχει καμμία σχέση με τους προηγούμενους.

epirusblog.gr
5 of 5
Σεισμός στην Εύβοια: Εσπασαν τζαμαρίες στα Ψαχνά, λέει ο δήμαρχος -Μεταβαίνει στην περιοχή ο Λέκκας
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3681542917198908937
item