Άρτα: "Τραγικές συνθήκες" στο μουσικών σπουδών Άρτας

Η Πρωτοβουλία Φοιτητών-Φοιτητριών του τμήματος Μουσικών Σπουδών στην Άρτα, επισκέφθηκε τη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη δημόσια εκδήλωση παρουσίασης θέσεων των υποψηφίων πρυτάνεων, την περασμένη Παρασκευή 16/12 και επέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση του τμήματος...
Επικεντρώνουν σε τρία σημεία:

- Στην παιδαγωγική επάρκεια, η οποία, όπως καταγγέλλουν, αποσπάται από το πτυχίο τους. Ζητούν από το πανεπιστήμιο να πάρει θέση κατά του σχετικού νομοσχεδίου και να διαφυλαχθεί το πρόγραμμα σπουδών.

- Στις συνθήκες διδασκαλίας, λέγοντας ότι φέτος, πάνω από 12 εργαστηριακά μαθήματα και μαθήματα οργάνων ξεκίνησαν με 2 μήνες καθυστέρηση, ενώ οι τελευταίες προσλήψεις διδασκόντων ανακοινώθηκαν μόλις στις 12 Δεκεμβρίου. 
Ενδιαφέρουσα είναι η καταγγελία τους ότι επιχειρείται, τα κενά να καλυφθούν με διαδικτυακά μαθήματα, κάτι που καταγγέλλουν ως «ξεκάθαρη υποβάθμιση των σπουδών».

- Τέλος, το κτιριακό, για το οποίο ζητούνε να λυθεί άμεσα. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρουν ότι παρακολουθούν μαθήματα σε αίθουσες με έδρανα, όπου είναι αδύνατο να κρατήσουν τα όργανά τους ή χωρίς θέρμανση ή σε πολυάριθμα τμήματα σε πολύ μικρές αίθουσες.

Πηγή: Γιώργος Τσαντίκος/​typos-i.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: "Τραγικές συνθήκες" στο μουσικών σπουδών Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7570428469357845188
item