Βρετανία: Εκατομμύρια νοικοκυριά τουρτουρίζουν -Αδυνατούν να ανάψουν τη θέρμανση εν μέσω επικίνδυνου ψύχους

Οδηγίες στις ευπαθείς ομάδες των πολιτών δίνουν οι Αρχές στη Βρετανία εν μέσω «επικίνδυνου» κύματος ψύχους, καλώντας τους να φορέσουν πρόσθετα ρούχα, να γυρίσουν τον θερμοστάτη στους 18 βαθμούς Κελσίου και να τρώνε ζεστά φαγητά για να προστατευθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα περισσότερα από τρία εκατομμύρια νοικοκυριά στη Βρετανία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζεστάνουν τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να απειλείται η υγεία τους.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί, σύμφωνα με το δίκτυο Sky News, ότι το κύμα αρκτικού ψύχους που πλήττει τη Βρετανία μπορεί να ρίξει μέχρι τα τέλη της εβδομάδας τη θερμοκρασία στη διάρκεια της νύχτας στους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι οδηγοί μπορεί να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες στους δρόμους λόγω ολισθηρότητας και πάγου και τα ταξίδια με τρένο αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο του συνηθισμένου.

Η Υπηρεσία υγείας και Ασφάλειας της Βρετανίας σήμανε συναγερμό για το κύμα ψύχους, καλώντας ειδικά τα ευπαθή άτομα να ζεστάνουν τα σπίτια τους τουλάχιστον στους 18 βαθμούς Κελσίου, να φορούν πρόσθετα ρούχα και να τρώνε ζεστά φαγητά, αλλά πάνω από τρία εκατομμύρια νοικοκυριά στη χώρα αδυνατούν να ακολουθήσουν τη συμβουλή αυτή, αφού δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να πληρώσουν για θέρμανση, ζεστά ρούχα και τροφή. Την

Ωστόσο, περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν την πολυτέλεια να ακολουθήσουν αυτή τη συμβουλή, επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. «Προκαλεί ανησυχία το επικίνδυνο κύμα ψύχους. 

Οι άνθρωποι αναγκάζονται να επιλέξουν ανάμεσα στην οικονομική τους υγεία και κατά πόσον μπορούν να αντέξουν περισσότερα χρέη, ή την καλή σωματική τους κατάσταση χωρίς επαρκή θερμότητα, ρούχα ή ζεστό φαγητό», δήλωσε η οικονομολογος Ρέιτσελ Ίαργουοκερ του Ιδρύματος Joseph Rowntree, που πραγματοποίησε την έρευνα σε δείγμα 4.251 ανθρώπων στη Βρετανία.


epirusblog.gr
5 of 5
Βρετανία: Εκατομμύρια νοικοκυριά τουρτουρίζουν -Αδυνατούν να ανάψουν τη θέρμανση εν μέσω επικίνδυνου ψύχους
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5527663300795681719
item