Γιάννενα: Από την ανάποδη...

Διαβάζουμε στην ειδησεογραφία:

@ Χιλιάδες δένδρα και θάμνοι έχουν φυτευτεί τα τελευταία 2,5 χρόνια και στις 129 γειτονιές του δήμου Αθηναίων. 

Συγκεκριμένα έχουν φυτευτεί 3.733 δέντρα και περίπου 30.000 θάμνοι, στο πλαίσιο «ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου που αφορά την ενίσχυση του πρασίνου” και “με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής” των κατοίκων της πρωτεύουσας , όπως αναφέρει, η σχετική ανακοίνωση του δήμου. 

@ Ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε την τοποθέτηση έξυπνων λαμπτήρων, οι οποίοι πρόκειται να τοποθετηθούν και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα. 

Συνολικά 45.000 λάμπες LED θα αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες λάμπες και είναι μία δράση στο πλαίσιο μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας. 

Η χρήση τους θα φέρει μείωση ενέργειας, άρα και αυτόματη μείωση δημοτικών τελών, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης του φωτισμού ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. 

Οι έξυπνες λάμπες θα τοποθετηθούν και στα πάρκα της πόλης όπου ο φωτισμός θα ρυθμίζεται ανάλογα με την κίνηση που θα υπάρχει στον χώρο. 

@ Στην Αθήνα βρέθηκε χτες ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κώστα Μπακογιάννη και υπέγραψε την αδελφοποίηση των δύο πόλεων. 

Ο κ. Ανταμς μίλησε στην αγγλόφωνη «Κ» για την εμπειρία του στην ελληνική πρωτεύουσα και έχοντας επισκεφτεί το κλεινόν άστυ πριν από 25 χρόνια, δήλωσε ότι πολλά πλέον έχουν αλλάξει: «Βλέπω μια πόλη καθαρή. Νιώθω ασφάλεια και άνεση» είπε.

Και κάνουμε τώρα τη σύγκριση. Πόλη καθαρή δεν έχουμε, δέντρα αντί να φυτέψουμε κόβουμε (ή χάνουμε από τη γνωστή ασθένεια) και το βράδυ περπατάμε στα σκοτάδια. Κατά τα άλλα, καλά πάμε αλλά από την ανάποδη.

                                                άψογη καθαριότητα

                                                   άπλετο φως

                                         αγάπη για τα δέντρα

Πηγή: skeptomenoi polites2013

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Από την ανάποδη...
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7782111969784625797
item