Μπουκαλάκια με μονωτική ταινία -Με αυτή την ψεύτικη χειροβομβίδα απειλούσε και λήστευε τράπεζες ο συνταγματάρχης

Στα χέρι της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο 53χρονος συνταγματάρχης που έκανε ληστείες υπό την απειλή, όπως αποδείχθηκε, ψεύτικης χειροβομβίδας.

Ο 53χρονος συνελήφθη χθες, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στη Δάφνη λίγο μετά τη ληστεία που έκανε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη.

Οπως αποδείχθηκε είχε διαπράξει και άλλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας, πριν λίγο καιρό, στη Νέα Σμύρνη, επίσης με την απειλή της ψεύτικης χειροβομβίδας, αλλά και ακόμη μια ληστεία τράπεζας στο Παλαιό Φάληρο.


Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών που προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις μετά το χθεσινό χτύπημα, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Δάφνη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια, όπου και συνελήφθη.

Το modus operandi του συνταγματάρχη ληστή

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει η ΕΛΑΣ ο 53χρονος εισερχόταν στα καταστήματα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με αντικείμενο που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε από τη βοηθητική πόρτα (έξοδο κινδύνου) του καταστήματος.

Ουσιαστικά ο 53χρονος προκαλούσε τον τρόμο υποστηρίζοντας ότι δήθεν κρατά στα χέρια του χειροβομβίδα. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε η χειροβομβίδα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μικρά κυλινδρικά κουτάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία.


Ο 53χρονος -κατά το παρελθόν- έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης, της απάτης και και της δόλιας αποδοχής υπηρεσιών. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τζογαδόρος, χρωστούσε σε τοκογλύφους ο συνταγματάρχης-ληστής

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, πρόκειται για τον Σ.Λ., εν ενεργεία συνταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία αποστρατείας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης ήταν τζογαδόρος και χρώσταγε σε τοκογλύφους, με κάποιους να θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο να έχει «βάλει χέρι» και σε χρήματα του Στρατού.

Μάλιστα, μετά τη σύλληψή του φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι έκανε τις ληστείες γιατί χρωστούσε χρήματα σε τοκογλύφους.


epirusblog.gr
5 of 5
Μπουκαλάκια με μονωτική ταινία -Με αυτή την ψεύτικη χειροβομβίδα απειλούσε και λήστευε τράπεζες ο συνταγματάρχης
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7708178571449749763
item