ΗΠΑ: Σήμερα αναμένεται η αναφορά της επιτροπής του Κογκρέσου -Για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Η επιτροπή του Κογκρέσου που διερευνά την εισβολή του πλήθους της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα καθυστερήσει τουλάχιστον για μία ημέρα τη δημοσιοποίηση της τελικής αναφοράς της.

Υποκίνηση θανατηφόρας βίας

Σε αυτήν την αναφορά περιγράφεται η υπόθεση στην οποία ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές κατηγορίες για την υποκίνηση θανατηφόρας βίας.

Η Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε ότι αναμένει τη δημοσιοποίηση της αναφοράς σήμερα Πέμπτη.

1000 σελίδες και 1200 συνεντεύξεις

Η αναφορά, αναμένεται ότι θα δημοσιοποιηθεί διαδικτυακά, ενώ εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει 1.000 σελίδες επί τη βάσει περίπου 1.200 συνεντεύξεων στη διάρκεια 18 μηνών, αλλά και της επεξεργασίας εκατοντάδων χιλιάδων εγγράφων, όπως επίσης και αποφάσεων που ελήφθησαν από 60 ομοσπονδιακά και πολιτειακά δικαστήρια.

Τι περιλαμβάνει η αναφορά του Κογκρέσου

Η αναφορά περιλαμβάνει την καταγραφή 17 ευρημάτων ειδικού ενδιαφέροντος, ενώ περιγράφει τις νομικές παρενέργειες από τις ενέργειες του Τραμπ και μερικών από τους συνεργάτες του και περιέχει ποινικές παραπομπές προς το υπουργείο Δικαιοσύνης του Τραμπ, αλλά και κατά άλλων προσώπων, σύμφωνα με μία ειδική περίληψη του διαθέσιμου υλικού που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Η ίδια αναφορά περιλαμβάνει επίσης, συστάσεις νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας άλλης επίθεσης κατά του Καπιτωλίου των ΗΠΑ.

Την Δευτέρα, η επιτροπή ζήτησε από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να απαγγείλουν κατηγορίες κατά του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου για τέσσερα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της παρεμπόδισης του έργου των αρχών, αλλά και της πρόκλησης εξέγερσης, αναφορικά με προσπάθειες ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του Νοεμβρίου του 2020 που πυροδότησαν την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Ο Τραμπ «συνωμότησε για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος»

«Αντί να σεβαστεί τη συνταγματική υποχρέωσή του και «να φροντίσει για πιστή εφαρμογή των νόμων», ο πρόεδρος Τραμπ συνωμότησε για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος», αναφέρει η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων στην περίληψη της αναφοράς των 160 σελίδων.

Ο Τραμπ εκφώνησε μία θυελλώδη ομιλία προς τους υποστηρικτές του κοντά στον Λευκό Οίκο το πρωί της 6ης Ιανουαρίου επιπλήττοντας δημόσια τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς που δεν ακολουθούσε το σχέδιο του, για την απόρριψη του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Ο πρώην πρόεδρος στη συνέχεια, περίμενε για ώρες πριν προβεί σε μία δημόσια ανακοίνωση, καθώς χιλιάδες από τους εξαγριωμένους υποστηρικτές του είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο, επιτιθέμενοι στην αστυνομία και απειλώντας να κρεμάσουν τον Πενς.

epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: Σήμερα αναμένεται η αναφορά της επιτροπής του Κογκρέσου -Για την εισβολή στο Καπιτώλιο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5926155739739917758
item