Τι λέει το αγαπημένο σας άρωμα για την προσωπικότητά σας;

Μελέτη του Πανεπιστημίου Rockefeller στη Νέα Υόρκη απέδειξε ότι οι άνθρωποι μπορούν να θυμηθούν το 35% όσων μυρίζουν, σε σύγκριση με το 5% όσων βλέπουν, το 2% όσων ακούν και το 1% όσων αγγίζουν.

Οι οσμές προκαλούν συναισθηματική κατάσταση πριν εισέλθουν στην συνείδηση. Μυρίζοντας αναγνωρίζουμε ανθρώπους και συναισθήματα. Συλλαμβάνουμε την ουσία των πραγμάτων χωρίς καν να βλέπουμε.

«Συχνά σε ένα πρώτο ραντεβού, οι άνθρωποι δημιουργούν μια ψεύτικη βιτρίνα, παριστάνοντας τον καλύτερο εαυτό τους και μη θέλοντας να δείξουν τις αδυναμίες τους», εξηγεί ο Δρ Hirsch, ιδρυτής του Οργανισμού Θεραπείας και Έρευνας της Οσμής και της Γεύσης. «Το άρωμα προδίδει ποιοι είναι πραγματικά», πρόσθεσε.

Αυτά είναι τα ζευγάρια αρωμάτων προσωπικότητας που θα συναντήσετε όπως προκύπτουν από την έρευνα:

Οι λάτρεις των εσπεριδοειδών πρωτοστατούν

Αναλαμβάνετε πάντα την αρχηγία σε ομαδικές καταστάσεις; Θα σας περιέγραφαν οι φίλοι και η οικογένειά σας ως κυρίαρχο των καταστάσεων; Αν ναι, τότε σας αρέσουν τα αρώματα με βάση τα εσπεριδοειδή. 

Μάλιστα όσοι προτιμούν τα κιτρώδη αρώματα χαρακτηρίζονται ως «δυναμικοί, φιλόδοξοι, φυσικοί ηγέτες και επιθετικοί», με κίνδυνο καμιά φορά να γίνουν λίγο «ξινοί».

Εκείνοι που μυρίζουν σαν τριαντάφυλλο είναι συνετοί

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι εσωστρεφείς και ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων. Έχουν την τάση να ζυγίζουν όλες τις επιλογές πριν πάρουν μια απόφαση», σημειώνει ο Δρ Hirsch. Ο έλεγχος των παρορμήσεων δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα για εσάς, καθώς είστε εκ φύσεως προσεκτικοί και διακριτικοί.

Οι θαυμαστές της λεβάντας είναι σπουδαίοι φίλοι

Αν σας αρέσει να φοράτε προϊόντα λεβάντας, πιθανότατα είστε συγκρατημένοι αλλά έχετε και περιέργεια για τα πράγματα. Εκτιμάτε τη φιλία και ταυτόχρονα οι φίλοι σας εκτιμούν εσάς. 

Οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι εύκολο να σας έχουν κοντά τους από την πρώτη στιγμή, γι’ αυτό και τα πάτε τόσο καλά σχεδόν με όλους. 

Όταν πρόκειται για τους πιο στενούς σας φίλους, είστε το μοναδικό άτομο που δεν θα ξεχάσει τα γενέθλιά τους. Θα κάνατε τα πάντα για να φτιάξετε τη διάθεση κάποιου σε μια δύσκολη στιγμή.

Οι τύποι βανίλιας δεν είναι καθόλου «βανίλια»

Αν σκέφτεστε ότι οι άνθρωποι που τους αρέσει η βανίλια είναι μονότονοι και «μπλαζέ», κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα είναι η ζωή του πάρτι. «Αν μυρίζετε ζεστή βανίλια σας αρέσει να χορεύετε, να συναντάτε νέους ανθρώπους», αποκαλύπτει ο Δρ Hirsch. Δεν είναι το γούστου σας να μένετε σπίτι το Σαββατοκύριακο.

Οι πιστοί στη γαρδένια είναι σταθεροί

Σας έχει περιγράψει ποτέ κανείς ως τον «βράχο» του; Αν αυτό σας ακούγεται οικείο, μάλλον είστε αξιόπιστοι, σίγουροι και ασφαλείς φίλοι της γαρδένιας.

Οι φαν των φρουτώδων αρωμάτων είναι κυκλοθυμικοί

Τα άτομα που λούζονται με φρουτώδη αρώματα δεν είναι τόσο γλυκά όσο το άρωμα φράουλας στο λαιμό τους. «Τείνουν να είναι πιο ευερέθιστοι, δύστροποι και απαισιόδοξοι», σχολιάζει ο Δρ Hirsch. Αν έχετε αδυναμία σε οτιδήποτε μυρίζει μούρα, μήλα ή τροπικά φρούτα, έχετε την τάση να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο, συν το ότι είστε σαρκαστικοί.

Όσοι έχουν στυλ δεν χορταίνουν την καρύδα

Καταλαβαίνουμε έναν οπαδό της καρύδας όταν τον βλέπουμε, επειδή οι λάτρεις της καρύδας είναι η πιο κομψή και μοντέρνα ομάδα από όλες. Οι κοκοφοίνικες απολαμβάνουν τα πιο εκλεκτά πράγματα στη ζωή.

Αν σας ελκύει το λινό, σας ελκύουν οι προκλήσεις

Πώς μυρίζει το λινό; Φανταστείτε φρεσκοπλυμένα βαμβακερά ρούχα από το πλυντήριο. Εσείς που επιλέγετε κολόνιες που μυρίζουν καθαριότητα είστε επικεντρωμένοι στη δράση, τις σωματικές και πνευματικές προκλήσεις. Έχετε αυτοπεποίθηση, διαίσθηση και προσήλωση στους στόχους.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι λέει το αγαπημένο σας άρωμα για την προσωπικότητά σας;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4917901638013029130
item