Πληρωμές: Οι φορολογικές εκκρεμότητες του έτους - Δείτε βίντεο

Μια σειρά από φόρους θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος του έτους φορολογούμενοι και επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα βεβαιωθέντα ποσά τόσο του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων όσο και του ΕΝΦΙΑ αλλά και των τελών κυκλοφορίας.

Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, οι πληρωμές ανάλογα με την κατηγορία φόρων διαμορφώνεται ως εξής:

1. ΕΝΦΙΑ: Την όγδοη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ακολουθούν ακόμα δύο δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023. Όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν τις δόσεις έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν την οφειλή τους στη πάγια ρύθμιση ή να την πληρώσουν με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

2. Φόρος εισοδήματος

3. Επιστρεπτέα προκαταβολή: Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή υποχρεούνται μηνιαίως στην αποπληρωμή της δόσης που τους αναλογεί. 

4. Τέλη Κυκλοφορίας: Έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου να πληρώσουν τα τέλη που αναλογούν στο αυτοκίνητο ή στην μοτοσικλέτα προκειμένου να αποφύγουν τα "τσουχτερά" πρόστιμα. Τα τέλη είναι στα ίδια επίπεδά με το περυσινό έτος κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις για τους ιδιοκτήτες.

5. ΦΠΑ: 3,132 δισ. ευρώ για ΦΠΑ για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών. 

6. ΕΦΚ: 1,918 δισ. ευρώ για ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε υγρά καύσιμα και άλλα ενεργειακά προϊόντα, καπνό, αλκοολούχα ποτά, κ.λπ. 

7. Υποβολή φορολογικών δηλώσεων όσων μετέφεραν την κατοικία τους στο εξωτερικό. 

8. Υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων αναδρομικών. 

9. Υποβολή δήλωσης δωρεών - γονικών παροχών. 

10. Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων για όσους δεν θέλουν να καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας

11. Αδήλωτα εισοδήματα: Όσοι εντοπίστηκαν από τον ελεγκτικό μηχανισμό να έχουν αποκρύψει εισοδήματα τα προηγούμενα έτη ή τους καταλογίσθηκε φόρος κατ’ εκτίμηση και έλαβαν το σχετικό ραβασάκι, θα πρέπει έως το τέλος του έτους να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

12. Δηλώσεις από κληρονόμους. Μέχρι το τέλος του έτους πρέπει οι κληρονόμοι να υποβάλουν χειρόγραφα στην Εφορία τις φορολογικές δηλώσεις φορολογουμένων που απεβίωσαν το 2021.

epirusblog.gr
5 of 5
Πληρωμές: Οι φορολογικές εκκρεμότητες του έτους - Δείτε βίντεο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2570969431058009511
item