Αυτά είναι τα τηλεοπτικά ρεβεγιόν που έγραψαν ιστορία

Γυρίζοντας τον τηλεοπτικό χρόνο πίσω και ταξιδεύοντας στο παρελθόν της μικρής οθόνης, ανακαλύπτουμε στο χρονοντούλαπο στιγμές αγαπημένων καλλιτεχνών που προκαλούν συγκίνηση και νοσταλγία στα γιορτινά τηλεοπτικά ρεβεγιόν.

Τότε που αγαπημένοι παρουσιαστές υποδέχονταν γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές στα τηλεοπτικά πλατό, για να μετρήσουν αντίστροφα και να υποδεχτούν παρέα με τους τηλεθεατές (αλλά και ζωντανά) το νέο χρόνο.

Το 1968 παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Άλκης Στέας στην πρώτη απευθείας σύνδεση στην ελληνική τηλεόραση συνάντησε την σταρ της Ελλάδας Αλίκη Βουγιουκλάκη, στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της, μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Ενώ λίγα χρόνια αργότερα, την Πρωτοχρονιά του 1975 η Ελλάδα γιόρταζε με ξεχωριστό τρόπο, αφού ήταν η πρώτη ύστερα από επτά χρόνια Χούντας.

Οικοδεσπότες στην εκπομπή «Οι ρεπόρτερς» με παρουσιαστές τον Νάσο Αθανασίου και τον Χρήστο Οικονόμου  και κεντρικούς προσκεκλημένους τη Νόνικα Γαληνέα και τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Το 1987 το «Καλλιτεχνικό Καφενείο» με τον Κώστα Φέρρη, Μίμη Πλέσσα και Βασίλη Τσιβιλίκα.

Ευχές από τον Λάκη Λαζόπουλο, ο Στράτος Διονυσίου με τον γιο του Άγγελο είχαν αναλάβει τη διασκέδαση της εορταστικής βραδιάς ενώ η Μιμή Ντενίση να κερδίζει το φλουρί της βασιλόπιτας.

Ακολουθούν τα λαμπερά χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης όπου στο μενού κύριο λόγο έχουν τα εορταστικά επεισόδια επιτυχημένων σειρών.

Οι Τρεις Χάριτες το 1990 και οι ανατρεπτικοί Απαράδεκτοι δύο χρόνια αργότερα.

Το 1991, στον ΑΝΤ1 σε απευθείας σύνδεση με το ballroom του Intercontinental, οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το «Rock n Roll πάρτι του Αντέννα», την επιμέλεια του οποίου είχε ο Νίκος Μαστοράκης.

Με παρουσιαστές τον Γιώργο Πολυχρονίου και τον Τέρενς Κουιΐκ, οι παρευρισκόμενοι είχαν εξασφαλίσει το τραπέζι τους έναντι 50,000 δρχ. για να δουν από κοντα μεγάλα ονόματα των sixties, από τον Dion και τους «The Platters» μέχρι τον Neil Sedaka  και τον David Jones.

Το 1994, ο ΑΝΤ1 με οικοδεσπότες τον Δάνη Κατρανίδη ανοίγει τα πλατό του στον Σάκη Ρουβά και στο «Έλα μου, είναι ακίνδυνη η τρέλα μου».

Στο αντίπαλο κανάλι το MEGA, ο Ανδρέας Μικρούτσικος παρέα με την Ευριδίκη, ενώ στο ίδιο κανάλι το 1996 ο Βλάσσης Μπονάτσος αλλάζει χρονιά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και «Τα άλλα κόλπα».

Τραγική ειρωνεία, η Αλίκη έχασε τη μάχη με τον καρκίνο λίγους μήνες αργότερα.

Ποιος δεν θυμάται τα λαμπερά σόου της Ρούλας Κορομηλά. Χρυσόσκονη, στολισμοί υπερπαραγωγή, καλεσμένοι με επίσημα ενδύματα και πολύ κέφι.

Το 1995 υποδέχεται στο στούντιο τον 25χρονο πρωτοεμφανιζόμενο Σάκη Ρουβά να ξεσηκώνει τα πλήθη με τα ακροβατικά του και τη εκθαμβωτική παρουσία του.

Ήταν Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1997, όταν παρακολουθούσαμε σε ζωντανή μετάδοση την πρόταση γάμου του Διονύση Σχοινά στην Καίτη Γαρμπή.

Μια πρόταση γάμου που είχε ξαφνιάσει ακόμα και την ίδια την Καίτη Γαρμπή τόσο πολύ που η ίδια δεν του απάντησε ποτέ on air.

Το 1998 ο χρόνος αλλάζει με την Άννα Βίσση, την Έφη Σαρρή, την Ευρυδίκη και τον Τριαντάφυλλο να μας κρατούν συντροφιά από το κέντρο της Αθήνας, ενώ το 1999 η Ρούλα Κορομηλά με τη βοήθεια του Ηλία Ψινάκη φορούν φούστα στο Σάκη Ρουβά και εκείνος φωνάζει η «Καρδιά μου χτυπά μόνο για σένα».

Στις 31-12-1998, η Σεμίνα Διγενή παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. 

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν οι φίλοι του, Σάκης Μπουλάς, Γιώργος Παπαδάκης, Ελένη Ράντου, Γιάννης Ζουγανέλης, Λευρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Βαρδής και πολλοί άλλοι.

Το 2000, ο Alpha οργάνωσε ρεβεγιόν για την αλλαγή του χρόνου με παρουσιάστρια την Άννα Δρούζα.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Κατάλληλο για όλους» βρέθηκε μεταξύ άλλων και η Αγγελική Νικολούλη, με τις δύο γυναίκες να ποζάρουν στον φακό αγκαλιασμένες.

Ενώ ο ΑΝΤ1, εκτός από το Μιλένιουμ γιόρτασε και τα γενέθλια του. Ο Γιώργος Παπαδάκης, η Ελένη Μενεγάκη και ο Αντρέας Μικρούτσικος υποδέχτηκαν το 2000 με «2000 αστέρια».

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ζωντανά την εντυπωσιακή υποδοχή που έκανε στο 2000 η Αθήνα με εκατοντάδες βεγγαλικά, που φώτισαν τον Αττικό ουρανό έχοντας ως φόντο τον Παρθενώνα.

Το 2001 αλλάξαμε χρόνο με τον νικητή του «Big Brother», Γιώργο Τσάκα στον Αντ1.

Μετά από 113 ημέρες και στον μεγάλο τελικό του Big Brother, οι δύο καλοί φίλοι, Πρόδρομος Καθηνιώτης και Γιώργος Τσάκας καθηλώνουν το τηλεοπτικό κοινό σε μία βραδιά, η οποία μέχρι και σήμερα μένει στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, με την τηλεθέαση να φτάνει μέχρι και το 80%.

Φυσικά, από την αναδρομή δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την Καλομοίρα και την ομάδα του «Fame Story» να υποδέχονται το 2006 αλλά και τον Σπύρο Παπαδόπουλο με τα τηλεοπτικά γλέντια, τα ζεϊμπέκικα, τα τσιφτετέλια και τους καλεσμένους του σε εορταστικό οίστρο να βροντοφωνάζουν στην «Υγειά μας βρε παιδιά».

epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά είναι τα τηλεοπτικά ρεβεγιόν που έγραψαν ιστορία
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 6096066116200176302
item