Βέλγιο: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες -Διαμαρτυρίες για την αύξηση του κόστους διαβίωσης

Χιλιάδες Βέλγοι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους των Βρυξελλών για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του κόστους διαβίωσης προκαλώντας προβλήματα στο σύστημα των δημόσιων μέσων μεταφοράς και διαταράσσοντας τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτήν την εβδομάδα.

Η αστυνομία των Βρυξελλών ανέφερε πως 16.500 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση, την οποία διοργάνωσαν συνδικάτα που εκπροσωπούν πολλούς εργαζομένους στον δημόσιο τομέα ζητώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη.

Φωτογραφία: Twitter

«Αυξήστε τους μισθούς και τις συντάξεις!», έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ένας διαδηλωτής.

Οι τιμές του αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν εκτοξευθεί στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο συνολικός πληθωρισμός ήταν στο 10,63% στο Βέλγιο τον Νοέμβριο, ενώ ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ως σύνολο ήταν γύρω το 10%.

Φωτογραφία: AP - Geert Vanden Wijngaert

Βέλγιο: Ειρηνικά εκτυλίχθηκε η διαδήλωση

«Γυρνάτε σπίτι στα παιδιά σας και θέλετε το σπίτι σας να είναι ζεστό. Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να κάνετε υπολογισμούς για τη χρήση της ενέργειας», δήλωσε ένας διαδηλωτής.

Φωτογραφία: AP - Geert Vanden Wijngaert

Η διαδήλωση εκτυλίχθηκε ειρηνικά όμως το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε πως χρειάστηκε να ακυρωθούν πτήσεις ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης, ενώ η τοπική αστυνομία δήλωσε πως υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία.

epirusblog.gr
5 of 5
Βέλγιο: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες -Διαμαρτυρίες για την αύξηση του κόστους διαβίωσης
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6239669578748437938
item