Ηγουμενίτσα: Είδαν ωραίες ταινίες...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη χρονιά Σύγχρονου Ιταλικού Κινηματογράφου “Cinepelagos – Νύχτες Ιταλικού Σινεμά”, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, από τις 6 έως τις 9 Δεκεμβρίου. 

Το επιτυχημένο αφιέρωμα προβολής ιταλικών ταινιών, που εγκαινιάστηκε το 2021 στην Ηγουμενίτσα και το καλοκαίρι του 2022 συνεχίστηκε στην Κέρκυρα, και που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και τον Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας, διοργανώθηκε από τη Myth euromed, με την αιγίδα και την υποστήριξη του Ιταλικού Ινστιτούτου Πολιτισμού και της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του διμερούς προγράμματος Tempo Forte. 

Το κοινό της Ηγουμενίτσας και φέτος έδειξε ενδιαφέρον γεμίζοντας την αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου  και τις τέσσερις ημέρες προβολής. “Ομορφιά μέσα στην ομορφιά είναι το σύνθημα του Cinepelagos – αναφέρει ο Alberto Cotrona, συντονιστής της Myth προλογίζοντας- το οποίο στοχεύει να ενώσει την ιταλική δημιουργικότητα και την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, αναβιώνοντας έτσι χώρους του πολιτισμού υπό τη σημαία του διακρατικού διαλόγου”. 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται η άριστη συνεργασία που έχουμε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, την Myth Euromed, το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού και την Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα καθώς και τον Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας, αναπτύσσοντας από κοινού πρωτοβουλίες επαφής και γνωριμίας του ελληνικού και ιταλικού πολιτισμού.

Φιλοδοξούμε σε μια όμορφη συνέχεια της πρωτοβουλίας που ήδη μετρά δύο χρόνια».

epirusblog.gr
5 of 5
Ηγουμενίτσα: Είδαν ωραίες ταινίες...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2277442005366323056
item