Τελευταίες μέρες της χρονιάς: Πώς επηρεάζονται πολλοί άνθρωποι

Τα συναισθήματα που βιώνει κάποιος κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, είτε είναι θετικά, είτε αρνητικά δεν έχουν την ίδια ένταση κατά την περίοδο αναμονής των εορτών συγκριτικά με τη διάρκεια των εορτών.

Κάποια άτομα, των οποίων τα αγαπημένα πρόσωπα μένουν πολύ μακριά, νιώθουν όσο περνάνε οι μέρες, μια αυξημένη λαχτάρα να αγκαλιάσουν τους δικούς τους, να μοιραστούν μαζί τους ξεχωριστές στιγμές, να περάσουν ποιοτικό χρόνο, να μάθουν τα νέα τους και να ανταλλάξουν από κοντά ευχές και λόγια αγάπης και τρυφερότητας.

Τις τελευταίες μέρες της χρονιάς, πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται αρκετά και μεταβάλλεται σημαντικά η διάθεσή τους , διότι συνήθως κάνουν έναν απολογισμό και αναστοχασμό της χρονιάς που πέρασε.

Αναλογίζονται κατά πόσο προσέγγισαν ή πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει στην αρχή του χρόνου, εάν κατόρθωσαν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών τους και κάνουν γενικότερα μια αυτοκριτική και αξιολόγηση του εαυτού τους.

Αυτή η διαδικασία άλλες φορές οδηγεί σε θετικά συναισθήματα, όπως υπερηφάνεια, ικανοποίηση και χαρά και σε άλλες περιπτώσεις καταλήγει σε έναν φαύλο κύκλο αρνητικών συναισθημάτων και σκέψεων, που αποδυναμώνει την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου και ισοπεδώνει την ψυχική του διάθεση.

Πριν την έλευση του νέου έτους, πολλοί άνθρωποι καταλήγουν σε εξουθένωση, διότι η διαδικασία προετοιμασίας για τις γιορτές, σε συνδυασμό με τις αυξημένες επαγγελματικές απαιτήσεις και υποχρεώσεις, ενδέχεται να προκαλέσει σωματική κόπωση, συναισθηματική και διανοητική εξάντληση, ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε μακροχρόνιο άγχος, πίεση και στρες.

epirusblog.gr
5 of 5
Τελευταίες μέρες της χρονιάς: Πώς επηρεάζονται πολλοί άνθρωποι
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1372431452291249446
item