Κάθε πότε πλένετε τα πιάτα; Δείτε τι μαρτυρά αυτό για την προσωπικότητά σας

Μια νέα μελέτη που εξετάζει τις συνήθειες 2.000 Αμερικανών στην κουζίνα, διαπιστώνει ότι οι μισοί χρησιμοποιούν το πλυντήριο πιάτων τρεις φορές την εβδομάδα. 

Τα πιάτα μένουν άπλυτα στο νεροχύτη για περίπου μιάμιση μέρα. Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος άνθρωπος έχει πέντε είδη στην κατάψυξή του που έχουν μείνει αχρησιμοποίητα όλο το 2022.

Ένας στους τέσσερις ισχυρίζεται ότι ο βαθύς καθαρισμός της κουζίνας ή του φούρνου είναι η χειρότερη αγγαρεία. 

Στο πλύσιμο των πιάτων, το 54% πιστεύει ότι οι κατσαρόλες και τα τηγάνια πρέπει να πλένονται με το χέρι. Μετά ακολουθούν το καλό σερβίτσιο (46%), τα ποτήρια (38%) και οι κούπες του καφέ.

«Δείξε μου πόσο συχνά κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, να σου πω ποιος είσαι»

Έξι στους 10 (58%) που προτιμούν να φιλοξενούν ανθρώπους στο σπίτι τους, πλένουν τα πιάτα σε λιγότερο από μία ημέρα. 

Το 64% των ερωτηθέντων που αυτοπροσδιορίζονται ως «μινιμαλιστές», αρνούνται να αφήσουν τα πιάτα να συσσωρεύονται στο νεροχύτη για περισσότερο από μία ημέρα.

Αντίθετα, οι «μαξιμαλιστές», που δεν τους πειράζει λίγη ακαταστασία, αφήνουν τα πιάτα να μείνουν στο νεροχύτη δύο ημέρες. Σχεδόν οι μισοί (49%) της γενιάς Z αφήνουν τα πιάτα στο νεροχύτη για μία έως τέσσερις ημέρες πριν τα βάλουν στο πλυντήριο πιάτων.

Το 52% των millennials, το 66% της γενιάς X και το 72% των baby boomers θεωρούν οτιδήποτε περισσότερο από μία ημέρα μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Η έρευνα ανέδειξε ότι το σπίτι αντανακλά την προσωπικότητα του καθενός. Η κουζίνα αναδείχθηκε ως η καρδιά του σπιτιού.

Το 65% των «μαξιμαλιστών» που τους αρέσουν τα μικροαντικείμενα είναι υπερήφανοι που δείχνουν τον εαυτό τους στο σπίτι τους.

Εκείνοι που προτιμούν να είναι φιλοξενούμενοι δεν ενδιαφέρονται τόσο για την αισθητική του σπιτιού (19%). Το πιο δημοφιλές στυλ ανάμεσα στο δείγμα ήταν το μεταμοντέρνο (13%).

epirusblog.gr
5 of 5
Κάθε πότε πλένετε τα πιάτα; Δείτε τι μαρτυρά αυτό για την προσωπικότητά σας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 626996750654081265
item