Γιάννενα: Την άλλη Δευτέρα η εκλογή για νέο Πρύτανη στο Πανεπ. Ιωαννίνων

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για εκλογή νέας Πρυτανικής Αρχής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου θα αναδειχθεί ο νέος Πρύτανης μέσω ψηφοφορίας των 11 μελών του Συμβουλίου Διοίκησης (έξι εσωτερικά και πέντε εξωτερικά).

Την τρέχουσα εβδομάδα πάντως ολοκληρώνονται οι διαδικασίες. Σήμερα, Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση των υποψηφίων στο νέο Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου οι υποψ. πρυτάνεις θα παρουσιαστούν στη Σύγκλητο και την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ακρόαση στην ακαδημαϊκή κοινότητα. 

Στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου «Γεώργιος Μυλωνάς» στις 11 το πρωί οι δυο υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τα σχέδια ανάπτυξης του Ιδρύματος σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και τους καταλόγους με τους προτεινόμενους αντιπρυτάνεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία αφορά στο πρόσωπο μόνο του Πρύτανη και απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία (8/11).  Αν δεν επιτευχθεί, η διαδικασία επαναλαμβάνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, οπότε απαιτείται η πλειοψηφία 7/11. 

Αν πάλι δεν επιτευχθεί, η διαδικασία επαναλαμβάνεται την επόμενη ημέρα, οπότε απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών (6/11). Ο εκλεγείς θα έχει μαζί του αυτοδίκαια και τους Αντιπρυτάνεις που έχει προτείνει. 

Οι υποψήφιοι

Ως γνωστόν, το αξίωμα του Πρύτανη διεκδικούν δύο από τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το ένα ψηφοδέλτιο έχει επικεφαλής και υποψήφια Πρύτανη την Άννα Μπατιστάτου, καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής, με υποψήφιους Αντιπρυτάνεις τους Παναγιώτα Καντή (Τμήμα Φυσικής), Γιάννη Λεονάρδο (Τμήμα ΒΕΤ), Θεόδωρο Ματίκα (Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών) και Ξενοφώντα  Μπήτσικα (Τμήμα Επιστημών Τέχνης).

Το άλλο ψηφοδέλτιο έχει επικεφαλής τον νυν Αντιπρύτανη Σταύρο Δ. Νικολόπουλο, καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ, με υποψήφιους Αντιπρυτάνεις τους Παναγιώτη Κόκκα (Τμήμα Φυσικής), Πέτρο Μαραγκό (Τμήμα ΒΕΤ), Κων/νο Σκομπρίδη (Τμήμα Χημείας) και τον επίσης σημερινό Αντιπρύτανη Μηνά Πασχόπουλο (Τμήμα Ιατρικής). 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Την άλλη Δευτέρα η εκλογή για νέο Πρύτανη στο Πανεπ. Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4375703783776107094
item