Άρτα: Πλησιάζουν τα εγκαίνια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Άρτας

Την προσεχή Δευτέρα (19/12) και ώρα 10 π.μ. στο συστεγαζόμενο συγκρότημα του ΕΠΑ.Λ. Άρτας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νεοϊδρυθέντος Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) Άρτας.

Η ίδρυση αυτής της μονάδας ήταν ένας από τους στόχους του στρατηγικού σχεδιασμού 2020-2023 της Δ.Δ.Ε. Άρτας. 

Αρωγός των προσπαθειών υπήρξε ο Δήμος Αρταίων, ο οποίος στήριξε την πρότασή μας στο Υ.ΠΑΙ.Θ αναφορικά με τις λειτουργικές δαπάνες και το κτηριολογικό ζήτημα της στέγασης.

Στην πορεία και ολοκλήρωση του έργου καθοριστική ήταν η συμβολή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιου Στύλιου, ο οποίος προβαίνοντας στις απαιτούμενες ενέργειες και παρεμβάσεις ενίσχυσε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ. - Λ. Άρτας την τρέχουσα σχολική χρονιά. 

Ουσιαστική ήταν η συνεργασία με το ΚΕΔΑΣΥ Άρτας, το οποίο διασφάλισε επιστημονικά και προώθησε τις ενέργειες σχετικά με την ίδρυση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ. - Λ.

Ο συγκεκριμένος τύπος σχολείου είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες μαθητών/τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι/ες επωφελούνται από τα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα της συγκεκριμένης δομής και μέσα από την ακαδημαϊκή και επαγγελματική εκπαίδευση, μπορούν να οδηγηθούν σε μεταλυκειακές δομές εκπαίδευσης και σε ανεξάρτητη ή εποπτευόμενη εργασία στο αντικείμενο που τους ταιριάζει προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο, όπως όλοι οι πολίτες.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Πλησιάζουν τα εγκαίνια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5013438483230156336
item