Γιάννενα: Ο καιρός θα είναι… σύμμαχος για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων

Σύμμαχος θα είναι ο καιρός, με βάση τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, για όσους ετοιμάζονται να εκδράμουν τα Χριστούγεννα από τα Γιάννενα και τις υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου προς τα ορεινά αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται στον Νομό Ιωαννίνων.  

Η ηλιοφάνεια και οι αρκετά καλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του. 

Στο μεταξύ, η «Aegean» πρόσθεσε έξτρα πτήσεις από και προς την Αθήνα για να εξυπηρετήσει το ιδιαίτερα αυξημένο επιβατικό κοινό των γιορτών, με το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων να έχει φορέσει ήδη τα γιορτινά του. 

Στο δε οδικό δίκτυο όλης της Ηπείρου από την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι τα Θεοφάνια θα τεθούν σε ισχύ αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων και θα διενεργούνται διαρκείς έλεγχοι, ενώ για το ίδιο διάστημα θα ισχύσει και απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών σε αυτοκινητόδρομους και Εθνικές Οδούς. 

Με καλό καιρό…

Μετά τη χθεσινή κρύα ημέρα, ελαφρώς ανοδικά θα κινηθεί ο υδράργυρος σε όλη την Ήπειρο, τις επόμενες ημέρες, ενώ με ηλιοφάνεια θα κάνουμε Χριστούγεννα όπως τουλάχιστον δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία των μετεωρολόγων. 

Στα Γιάννενα δεν προβλέπονται βροχές τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή των Χριστουγέννων. Τα πρωινά και τα βράδια πάντως θα έχει κρύο, ενώ την ημέρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα. 

Οι καλές για την εποχή καιρικές καιρικές συνθήκες θα σταθούν σύμμαχος στους χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται στην περιοχή μας. Οι μετακινήσεις τους θα γίνονται χωρίς προβλήματα όπως ο παγετός, γεγονός που θα ευνοήσει γενικότερα τις εξορμήσεις στα ορεινά.

Πιο πολλές πτήσεις

Όπως έγραψε ήδη ο «Π.Λ.», τα Γιάννενα και τα ορεινά του Νομού θα υποδεχθούν τις επόμενες ημέρες μεγάλο αριθμό επισκεπτών που επέλεξαν την περιοχή μας για Χριστούγεννα. 

Μάλιστα, με αφορμή την εξαιρετικά αυξημένη κίνηση προς την πόλη και τους χειμερινούς προορισμούς του Νομού, η «Aegean Airlines» αυξάνει τα προγραμματισμένα δρομολόγιά της από το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας κατά τρεις πτήσεις ανά εβδομάδα έως και τις 8 Ιανουαρίου. 

Ήδη, καθημερινά εκτελούνται δύο πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα, μία το πρωί και μία το βράδυ. Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, οι πληρότητες των αεροσκαφών είναι ήδη υψηλές, ενώ για πολλές ημέρες, οι πτήσεις είναι γεμάτες, γεγονός που αποδεικνύει την επιλογή του προορισμού, ως κορυφαίου στην Ελλάδα για τους ταξιδιώτες των εορτών.

Στο κλίμα των Χριστουγέννων έχει προσαρμοστεί και το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο φόρεσε τα γιορτινά του για να καλωσορίσει τους επισκέπτες του με τον πιο ταιριαστό τρόπο, κρατώντας ψηλά την εορταστική διάθεση. Ο στολισμός του έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και με τη χορηγία της επιχείρησης ecobags.

Μέτρα στους δρόμους

Στο μεταξύ, μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων θα εφαρμόσει η Αστυνομία σταδιακά από την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, τα οποία θα κλιμακωθούν τις ημέρες μαζικής εξόδου - εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στο πλαίσιο αυτό, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και στην Ήπειρο για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της. 

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται επιτήρηση ιδιαίτερα των σημείων του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,  αυξημένα μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους - εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, συγκρότηση συνεργείων τροχονομικών ελέγχων ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων, αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Συστάσεις σε οδηγούς

Εξάλλου, η Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, συνιστά στους πολίτες πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες, να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων. 

Επίσης, τους καλεί να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους, να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν και να φορούν απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

Απαγόρευση φορτηγών

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της κυκλοφορίας στους δρόμους κατά την περίοδο των γιορτών, από τα Χριστούγεννα μέχρι και τα Θεοφάνια, εκτός των μέτρων που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών.

Όσον αφορά στους δρόμους της περιοχής μας, μεθαύριο, Παρασκευή, την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, από ώρα 16:00 έως 21:00, καθώς και το Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, από ώρα 08:00 έως 13:00, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών θα ισχύσει στην Ιόνια Οδό από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» έως το τέλος της και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας - Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Αντίρριο.

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο καιρός θα είναι… σύμμαχος για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6592711945523082508
item