Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Δένδιας: Επί τάπητος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

«Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους πριν τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (Abdullah Bin Zayed Al Nahyan) στο Ντουμπάι.

Όπως επεσήμανε, βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Ντουμπάι, μετά τη βαλκανική περιοδεία, «στο πλαίσιο των τακτικών επαφών με τον υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων, όπως προβλέπει το άρθρο 2 της Συμφωνίας, που είχα την τιμή να υπογράψω με τα Εμιράτα, και η οποία, θυμίζω, περιλαμβάνει ρήτρα αμυντικής συνδρομής».

Σημείωσε δε πως τα ΗΑΕ είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενώ τον επόμενο χρόνο θα οργανώσουν την COP28 για το περιβάλλον.

«Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει μεγάλο βάθος συνεργασίας, αν λάβουμε υπόψη ότι εμείς θα οργανώσουμε την Ocean Conference 2024. Και πάλι, προσβλέπω σε μια ιδιαίτερα γόνιμη ανταλλαγή απόψεων», κατέληξε.

Σε ανάρτησή του στο Twitter αμέσως μετά τη συνάντηση,  ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι στις συζητήσεις με τον Εμιρατινό ομόλογό του τέθηκαν επί τάπητος και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

«Συναντήθηκα με τον Υπουργό Εξωτερικών 🇦🇪Abdullah Bin Zayed. Στο επίκεντρο: η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών εταιρικών σχέσεων 🇬🇷🇦🇪 & της συνεργασίας σε ευρύ φάσμα τομέων και οι διεθνείς & περιφ. εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων εξελίξεων σε Μ.Ανατολή, Β. Αφρική & Αν.Μεσόγειο» ανέφερε ο ΥΠΕΞ.

epirusblog.gr
5 of 5
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Δένδιας: Επί τάπητος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3265403546619823541
item