Δείτε ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να πλένετε τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσετε!

Ο Δρ Donald Belsito είναι καθηγητής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και ειδικεύεται στη δερματίτιδα εξ επαφής. «Έχω δει περιπτώσεις ψείρας που ενδεχομένως να μεταδόθηκαν από τα καινούρια ρούχα καταστήματος!», είπε ο Belsito στη The Wall Street Journal.

«Και υπάρχουν ορισμένες λοιμώδεις ασθένειες που μπορεί να μεταφερθούν μέσα από τα ρούχα!». Έτσι, αυτό σημαίνει, ότι η μπλούζα που μόλις αγοράσατε θα μπορούσε επίσης να σας μεταφέρει κάποιο μικρόβιο που θα σας γεμίσει εξανθήματα.

Ακόμα και αν μια ετικέτα προσδιορίζει το που φτιάχτηκε το ρούχα που έχετε στα χέρια σας, δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να σας πει με σιγουριά πόσα χέρια άγγιξαν το συγκεκριμένο ρούχο. 

Εκτός από τα μικρόβια όμως και τις ψείρες, που μεταφέρονται πολύ εύκολα από ένα βαμβακερό ρούχο, υπάρχουν και τα χημικά! Πολλά ρούχα έχουν υποστεί χημική επεξεργασία για να χρωματιστούν.

Έτσι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας; Απλά να πλένετε αν όχι δύο τουλάχιστον μία φορά τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσετε!

epirusblog.gr
5 of 5
Δείτε ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να πλένετε τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσετε!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6405207955797911290
item