Τσίπρας: Πολύ πιθανές οι εκλογές μετά τον προϋπολογισμό, δεν αποκλείω την πρόταση μομφής

Το «όπλο» της πρότασης δυσπιστίας έβαλε πάλι πάνω στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παρεχώρησε σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό στην περιοδεία του στη Λαμία μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Με δεδομένο ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού το ερχόμενο Σάββατο αποτελεί εκ των πραγμάτων ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το αφήνει ανοιχτό για τους επόμενους μήνες εφόσον προκύψουν νέα συνταρακτικά στοιχεία από το «μέτωπο» των παρακολουθήσεων.

Σενάρια για εκλογές τον Ιανουάριο

Γι’ αυτό άλλωστε εκτίμησε ως πιθανό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει καν η Βουλή μετά τις γιορτές και να προσφύγει μέσα στον Ιανουάριο στις κάλπες ο πρωθυπουργός.

«Από τη στιγμή που 'κανάλια' της ΕΥΠ ή άλλες πηγές, διαρρέουν στοιχεία, δεν αποκλείεται ο Μητσοτάκης να προκηρύξει εκλογές για να προλάβει τα χειρότερα» εκτιμούσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Κουμουνδούρου έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Μάλιστα η έρευνα της βελγικής δικαιοσύνης και η ταχύτητα με την οποία έδρασε, θεωρούν στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι προκαλεί έναν ακόμη πονοκέφαλο στο Μαξίμου καθώς ενισχύει το κλίμα δυσπιστίας στην Ελλάδα για την αντίδραση της κυβέρνησης και την πορεία της έρευνας της ελληνικής δικαιοσύνης απέναντι στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Η Εισαγγελία πάει στην ΕΥΠ μετά από τόσους μήνες»

«Πάει τώρα μετά από τόσους μήνες η Εισαγγελία στην ΕΥΠ…αφού τώρα τα έχουν καταστρέψει τα στοιχεία» έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το αίτημα που εστάλη χθες προκειμένου να υπάρξει επιβεβαίωση ή διάψευση των ονομάτων πολιτικών, κρατικών αξιωματούχων, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων που βάσει δημοσιευμάτων φέρονται να είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση. «Να πάνε στους παρόχους τηλεπικοινωνιών. Είναι υποχρεωμένοι να κρατούν για δύο χρόνια τα στοιχεία» σημείωναν χαρακτηριστικά.

O πρωθυπουργός θέλει να εκμεταλλευτεί την υπόθεση Καϊλή

Ο πρωθυπουργός ίσως θελήσει να εκμεταλλευθεί και τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την σύλληψη της Εύας Καϊλή, στην προσπάθεια του να «φτιάξει» ένα νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ μακριά από τις αμαρτίες του παρελθόντος. 

Ενώ λοιπόν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα στην Κουμουνδούρου δήλωναν ως πιο πιθανό σενάριο οι κάλπες να στηθούν την άνοιξη, τώρα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο για εκλογές με την ανατολή του νέου έτους.

Έτοιμα κατά 80% τα ψηφοδέλτια

Αμέσως λοιπόν μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια του κόμματος, που είναι έτοιμα σε ποσοστό 80%, ενώ αμέσως μετά τις γιορτές η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα ανάψει το «πράσινο» φως για την έγκριση τους και την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.


epirusblog.gr
5 of 5
Τσίπρας: Πολύ πιθανές οι εκλογές μετά τον προϋπολογισμό, δεν αποκλείω την πρόταση μομφής
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1320446530253253951
item