Γιάννενα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Ποιοι κατεβαίνουν για υποψήφιοι αντιπρυτάνεις

Έκπληξη προκαλεί το άκουσμα των ονομάτων που κατεβάζει για υποψήφιους αντιπρυτάνεις του, ο Σταύρος Νικολόπουλος, προκειμένου να διεκδικήσει την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων…

Ή τουλάχιστον, το ένα εξ αυτών των ονομάτων: Παναγιώτης Κόκκας (Φυσικό), Πέτρος Μαραγκός (ΒΕΤ), Μηνάς Πασχόπουλος (Ιατρική) (!!!), Κωνσταντίνος Σκομπρίδης (Χημικό).

Για να είναι πλήρες το ρεπορτάζ… ιδού και τα ονόματα των τεσσάρων υποψήφιων αντιπρυτάνεων με την Άννα Μπατιστάτου: Παναγιώτα Καντή (Φυσικό), Ιωάννης Λεονάρδος (ΒΕΤ), Θεόδωρος Ματίκας (ΜΕΥ) και Ξενοφών Μπήτσικας (Σχολή Καλών Τεχνών).

Ο πρώην αντιπρύτανης Μηνάς Πασχόπουλος και δυνάμει υποψήφιος για την Πρυτανεία, εφόσον κατάφερνε και εκλεγόταν στην αναμέτρηση για τα εσωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του τοπικού ΑΕΙ, κατέρχεται ως υποψήφιος αντιπρύτανης ενός εκ των δυνάμει αντιπάλων του για την Πρυτανεία…

Τα σχήματα αυτά μπορεί να έχουν καθοριστική συμβολή στην εξέλιξη της από δω και πέρα διαδικασίας για την ανάδειξη του Πρύτανη και οι κινήσεις της Στ. Νικολόπουλου ενδέχεται να στρέψουν υπέρ του το σε βάρος του ως τώρα, κλίμα.

Σύμφωνα με την καθορισθείσα διαδικασία, οι δύο υποψήφιοι Πρυτάνεις θα παρουσιάσουν προγραμματικές δεσμεύσεις και υποψήφιο σχήμα αντιπρυτάνεων, σε μια κλειστή διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου Διοίκησης στις 12 Δεκεμβρίου. 

Θα ακολουθήσει μια αντίστοιχη διαδικασία ανοιχτή και για το κοινό και την πανεπιστημιακή κοινότητα στις 16 Δεκεμβρίου και τέλος, η πρώτη απόπειρα εκλογής του νέου Πρύτανη με αυξημένη πλειοψηφία, θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου. 

Αν δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία, θα ακολουθήσουν δύο ψηφοφορίες, σε επόμενες μέρες.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Ποιοι κατεβαίνουν για υποψήφιοι αντιπρυτάνεις
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2483771575919843926
item