Θεοδωρικάκος: «Στον Έλληνα αστυνομικό χρωστάμε, γιατί δίνει καθημερινά μάχες για την ασφάλεια των πολιτών»

«Στον Έλληνα αστυνομικό χρωστάμε, γιατί δίνει καθημερινά μάχες για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφέρθηκε στο εφάπαξ επίδομα των 600 ευρώ, στο αιματηρό περιστατικό με τον 16χρονο στην Θεσσαλονίκη, στις επιχειρήσεις της αστυνομίας στους καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα και για την εγκληματικότητα γενικότερα, καθώς στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Για το επίδομα των 600 ευρώ ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι είναι το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει για να αναγνωριστεί η προσφορά της αστυνομίας και πρόσθεσε πως εξετάζονται, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών οι βέλτιστες εναλλακτικές για την αναγνώριση του επικίνδυνου του επαγγέλματος.

Αναφορικά με το θλιβερό περιστατικό του τραυματισμού του 16χρονου, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι ασχολείται η δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας για να κατανείμουν και να αποδώσουν τις ευθύνες και υπογράμμισε: «Κατηγορηματικά σήμερα θέλω να επαναλάβω, οφείλουμε οι πάντες να σεβαστούμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. 

Αυτό αφορά όλους, όπως ο νόμος ισχύει για όλους ισχύει απαρέγκλιτα για όλους χωρίς δεύτερη συζήτηση για αυτό αυτές τις μέρες δεν γίνονται αποδεκτές οποιεσδήποτε πράξεις αντεκδίκησης οποιεσδήποτε βιαιοπραγίες».

Θεοδωρικάκος: «Καλά θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση από την κομματική της κριτική να αφήσει έξω την Ελληνική Αστυνομία»

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι 3.300 αστυνομικοί περιπολούν καθημερινά στην Αττική, ενώ τις επόμενες εβδομάδες τοποθετούνται 600 επιπλέον ειδικοί φρουροί σε αστυνομικά τμήματα του Λεκανοπεδίου και πρόσθεσε με έμφαση:

«Άβατα ανομίας εγκληματικότητας και παρανομία δεν επιτρέπονται πουθενά η μία μετά την άλλη οι ψευτοκαταλήψεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων που υπήρχαν τελειώνουν, απελευθερώνονται αποδίδονται στην κοινωνία όπως έγινε και με τη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου και όπως θα γίνει σε όλες τις περιπτώσεις. 

Καλά θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση από την κομματική της κριτική και τον οξύτατο αντιπολιτευτικό λόγο -ο οποίος είναι κενός επί της ουσίας- να αφήσει έξω την Ελληνική Αστυνομία».

Όσον αφορά την κατάσταση στον Έβρο ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «οι δυνάμεις μας στα σύνορα εγγυώνται την ασφάλεια απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Ούτε ένα χιλιοστό γης και αέρα δεν μπορεί να πάρει κανείς από την Ελλάδα» και σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, σημείωσε:

«Με αυτά δεν πρόκειται να χορτάσουν οι Τούρκοι πολίτες, ο τουρκικός λαός που βρίσκεται σε δεινή θέση από οικονομική κατάσταση. 

Σε ό,τι μας αφορά, ίσως ο κ. Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία στο σύνολό της να παρακολουθεί την πολιτική ζωή στην Ελλάδα και να νομίζει ότι επειδή υψώνονται οι τόνοι καμιά φορά στη Βουλή και υπάρχουν αντιπαραθέσεις θα μπορούσε να βρει μια σφήνα και να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Είμαστε ατσάλινη δύναμη με την ενότητά μας».

Τέλος, ο υπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που απάντησε με πράξεις και δέσμη μέτρων ουσιαστικής στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών. 

Απαντώντας σε ερώτημα για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως αυτές θα πραγματοποιηθούν όποτε αποφασίσει ο πρωθυπουργός: «Θα είναι μια πολύ κρίσιμη μάχη, αλλά εμπιστεύομαι το κριτήριο των Ελλήνων πολιτών», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.


epirusblog.gr
5 of 5
Θεοδωρικάκος: «Στον Έλληνα αστυνομικό χρωστάμε, γιατί δίνει καθημερινά μάχες για την ασφάλεια των πολιτών»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2602499555265312942
item