Η Μυστηριώδης Επιγραφή στον Ταΰγετο και η πιθανή μετάφρασή της

Ο Ταΰγετος είναι ένα βουνό με μακραίωνη ιστορία και πολλούς θρύλους που τον περιβάλλουν. Έχει απασχολήσει τόσο αρχαιολόγους και γεωλόγους όσο φιλοσόφους μέχρι και μυστικιστές. 

Σε κάποιο σημείο κατα την ανάβαση μας στο βουνού ανακαλύψαμε μια μυστηριώδη επιγραφή γραμμένη στην αιγυπτιακή ιερογλυφική διάλεκτο. 

Η επιγραφή δεν φαίνεται να είναι αρχαία, αλλά αρκετά μεταγενέστερη. 

Μυστηριώδης ιερογλυφική επιγραφή εντοπίστηκε στον Ταΰγετο
Το σημείο που εντοπίστηκε η επιγραφή. Φαίνεται πως κάποτε πρέπει να υπήρχε κάποια είσοδος εκεί. Σήμερα πάντως παραμένει φραγμένη.

Το σημείο που την εντοπίσαμε δεν απέχει πολύ από την κορυφή, που λέγεται από μερικους πώς αποτελεί τεχνητή πανάρχαια πυραμίδα. Στο σημείο που βρίσκεται δεν είναι εύκολο για κάποιον να την εντοπίσει. Άγνωστο παραμένει ποιοι και γιατί την σχημάτισαν. 

Μυστηριώδης ιερογλυφική επιγραφή εντοπίστηκε στον Ταΰγετο
Φαίνεται σαν οριζόντια δοκός κάποιας εισόδου ή κτίσματος. Δείτε την κάθετη κολόνα θαμμένη βαθιά σε συνάρτηση με την οριζόντια. Φαίνεται σαν πύλη.

Για την μετάφραση της επιγραφής ζητήσαμε την συνδρομή ξένων αιγυπτιολόγων, έτσι έχουμε μια πρώτη εικόνα για το νόημα της επιγραφής, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί. Δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη.

Μυστηριώδης ιερογλυφική επιγραφή εντοπίστηκε στον Ταΰγετο

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ(?)”The administrative priest was in a place named Haran captain of the boat named (WT) sat weeping in the lake and all his body was wet with water on the alarm of his tree”

Ευχαριστώ θερμά τον αιγυπτιολόγο Mr. Hosam Erfan για την μετάφραση.

Προς το παρόν δεν θα μπούμε στη διαδικασία επεξήγησης της επιγραφής για ευνόητους λόγους, αλλά θα την αφήσουμε στην δική σας κρίση, όπως διαβάζουμε στο omadaorfeas.

Σχόλιο diadrastika: Στα ελληνικά, η παραπάνω πρόταση θα μπορούσε, ίσως, να αποδοθεί ως εξής:

Ο διοικητικός ιερέας βρισκόταν σε ένα μέρος που ονομάζεται Χάραν, καπετάνιος του σκάφους που ονομάστηκε (WT), καθόταν στη λίμνη και ολόκληρο το σώμα του ήταν βρεγμένο με νερό, [πλάι] στο δέντρο που προειδοποιούσε για κίνδυνο.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Μυστηριώδης Επιγραφή στον Ταΰγετο και η πιθανή μετάφρασή της
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 2693890338723895867
item