Τι Συμβαίνει στο Σώμα μας Όταν Περπατάμε Ξυπόλητοι

Η σημερινή κοινωνία μας έχει, σε γενικές γραμμές, απορρίψει την ιδέα του να περπατάμε ξυπόλητοι, μέσα στο σπίτι, και ιδιαίτερα έξω από αυτό, στο έδαφος, στη φύση. 

Μία εξαίρεση είναι οι παραλίες το καλοκαίρι, όμως ακόμα και εκεί πολλοί είναι εκείνοι που φορούν τα παπούτσια ή τις σαγιονάρες τους μέχρι και μισό μέτρο από το κύμα, πριν βουτήξουν. 

Ωστόσο, μία νέα μελέτη έρχεται να μας “προσγειώσει” και να μας πει πόσο ωφέλιμο είναι να περπατάμε απευθείας στο έδαφος χωρίς κάλτσες ή παπούτσια. Αυτό είναι ένα μέσο για την επαναφόρτιση του σώματός μας από την επίδραση της ενέργειας που ακτινοβολείται από την ίδια τη Γη. Λέγεται “γείωση”

Μέχρι τώρα, σε γενικές γραμμές πιστευόταν, πως το να περπατάμε στο έδαφος ξυπόλητοι προσέδιδε σε αυτόν που το έκανε κάποιο είδος πνευματικής φόρτισης. Όμως, τώρα, έρχεται η επιστήμη και μας εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας όταν περπατάμε ξυπόλυτοι απευθείας στην ίδια την γη. 

Περπατώντας με γυμνά τα πόδια μας στο έδαφος, μας επιτρέπει να απορροφούμε μεγάλες ποσότητες αρνητικών ηλεκτρονίων μέσω των πελμάτων. (Μην συνδυάσετε τη λέξη “αρνητικό” με όλα αυτά που της έχουν προσάψει. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με συν (+) και πλην (-) φορτία, συμβατικά σύμβολα της φυσικής και των μαθηματικών).

Τι σημαίνει λοιπόν ότι απορροφούμε μεγάλες ποσότητες αρνητικών ηλεκτρονίων; Ότι μπορεί να μας βοηθήσει να κρατήσουμε το σώμα σας στο ίδιο αρνητικά φορτισμένο ηλεκτρικό δυναμικό που έχει και η ίδια η Γη – το οποίο είναι ευεργετικό για τον άνθρωπο. 

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε μόλις πριν λίγα χρόνια στην Εφημερίδα της Περιβαλλοντικής και Δημόσιας Υγείας (Journal of Environmental and Public Health) με τίτλο “Γείωση: Επιπτώσεις στην υγεία από την επανασύνδεση του ανθρώπινου σώματος με τα επιφανειακά ηλεκτρόνια της Γης” υποδηλώνει ότι η ίδια η γείωση θα μπορούσε να αποτελέσει μια πιθανή θεραπεία για πολλές χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες.

Στην πραγματικότητα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όταν βρισκόμαστε έξω από το σπίτι, ξυπόλητοι, προστατεύουμε τον εαυτό μας από το χρόνιο στρες, τις φλεγμονές, τον άσχημο ύπνο, τον πόνο και πολλά άλλα.

Έρευνες από το παρελθόν μέχρι σήμερα υποστηρίζουν την ιδέα ότι η γείωση είναι απαραίτητη για την υγεία μας και παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο όπως ο ήλιος ή ακόμη και το νερό. Υπάρχουν, λοιπόν, μερικές μελέτες που επιβεβαιώνουν τις ψυχολογικές επιπτώσεις της γείωσης και όλα τα οφέλη που έρχονται μαζί της.

Η γείωση είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Όταν “γειωνόμαστε”, οι ορμόνες του στρες στο σώμα μας αρχίζουν να ομαλοποιούνται και αυτό μπορεί να μας βοηθήσει με διάφορους τρόπους. 

Εάν θέλετε να αρχίσετε να απολαμβάνετε αυτά τα οφέλη, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βγείτε έξω χωρίς τα παπούτσια και τις κάλτσες σας. Είναι πραγματικά τόσο απλό!

diadrastika / Image by Michal Křenovský from Pixabay

epirusblog.gr
5 of 5
Τι Συμβαίνει στο Σώμα μας Όταν Περπατάμε Ξυπόλητοι
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5439395728050171343
item