Γιάννενα: Σε έξαρση οι λοιμώξεις αναπνευστικού στα παιδιά

Μια δύσκολη περίοδο διανύουν πολλοί γονείς και στα Γιάννενα, καθώς αναγκάζονται να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι, λόγω έξαρσης των ιώσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους γιατρούς οι λοιμώξεις του αναπνευστικού φέτος έκαναν την εμφάνισή τους πολύ νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με τις μικρότερες ηλικίες να είναι και οι πιο ευάλωτες. 

Σε πολλά σχολεία της πόλης οι τάξεις είναι σχεδόν αποδεκατισμένες, αφού καθημερινά λείπουν όλο και περισσότερα παιδιά. 

Μάλιστα αυξημένη προσέλευση παρατηρείται και στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με την Διευθύντρια κ. Αικατερίνη Σιώμου σε δηλώσεις της να αναφέρει ότι στην πλειοψηφία τους τα περιστατικά έχουν ήπια συμπτωματολογία. 

Παρόλα αυτά δημιουργείται πίεση στο Νοσοκομείο καθώς έχουν καλυφθεί όλες οι κλίνες, γι’ αυτό και όπως ανέφερε η κ. Σιώμου καταβάλλεται προσπάθεια, σε συνεργασία με τη Διοίκηση για να βρεθούν χώροι.

Οι ειδικοί πάντως συνιστούν στους γονείς ψυχραιμία και να ακολουθούν βασικές οδηγίες, όπως σωστή διατροφή, πολλά υγρά, ανάπαυση και φυσικά να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι όταν παρουσιάζουν συμπτώματα, όπως έντονο βήχα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση σε όλη τη χώρα, ενώ όπως δήλωσε χθες στο MEGA ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης ένα στα δέκα παιδιά που φτάνουν στα ιατρεία για να εξεταστούν, θέλει νοσηλεία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο παιδίατρος, για τη γρίπη έχουν εμβολιαστεί μόλις 450.000 παιδιά, ένα ποσοστό που θεωρεί μικρό και καθιστά ευάλωτα τα παιδιά απέναντι στον ιό. Η σύστασή του ήταν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς το εμβόλιο της γρίπης μειώνει τη νοσηρότητα και τη σοβαρότητα της νόσου.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, ο πόνος στο λαιμό και το πρήξιμο των αδένων. Τέλος, ο κ. Μαζάνης τόνισε πως όλες οι ενδείξεις από τον ΠΟΥ δείχνουν ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα παρουσιαστεί έξαρση των ιώσεων.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε έξαρση οι λοιμώξεις αναπνευστικού στα παιδιά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7795668357182396684
item