Τι να κάνετε για να σταματήσουν να σας διακόπτουν όταν μιλάτε

Σίγουρα, έχει τύχει και σε εσάς να σας διακόπτουν επανειλημμένα. Ειδικά, οι διαρκείς διακοπές μπορούν πραγματικά να σας επηρεάσουν, δυσχεραίνοντας την επικοινωνία σας με τα άτομα γύρω σας.

Παράλληλα, οι διακοπές μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε ασήμαντοι ή ότι αυτό που λέτε δεν είναι άξιο λόγου ή και προσοχής.

Ορισμένες τάσεις διακοπής προέρχονται από πολιτιστικές διαφορές και οικογενειακά υπόβαθρα, αφού για μερικούς ανθρώπους οι διακοπές φαίνονται σαν την δική τους επικοινωνιακή πραγματικότητα.

Εν τω μεταξύ, άλλοι άνθρωποι που διακόπτουν τείνουν να είναι ανυπόμονοι και να θέλουν απευθείας να φτάσουν στο «ψητό». 

Μερικοί άνθρωποι πάλι, διακόπτουν επειδή είναι τόσο ενθουσιασμένοι για αυτό που θέλουν να πουν που δεν μπορούν να περιμένουν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι άνδρες διακόπτουν τις γυναίκες περισσότερο, από ό,τι άλλους άνδρες. 

Σύμφωνα με μελέτη από Πανεπιστήμιο George Washington, οι άνδρες φάνηκαν να διακόπτουν τις γυναίκες 33% πιο συχνά από ό, τι άλλους άνδρες.

Πώς να το αποτρέψετε

Μερικοί τρόποι για να διαχειριστείτε τα άτομα που σας διακόπτουν, περιλαμβάνουν:

Αν πρόκειται για άτομο από το στενό σας προσωπικό ή επαγγελματικό περιβάλλον, θα ήταν καλό να το επισημάνετε ευγενικά, πριν την επόμενη κουβέντα σας. 

Μπορείτε να πείτε κάτι σαν «υπάρχουν πολλά που θέλω να σου πω, κάνε λίγο υπομονή να ολοκληρώσω και μπορείς να με ρωτήσεις».

Αν πρόκειται για άτομο από το στενό σας προσωπικό ή επαγγελματικό περιβάλλον, θα ήταν καλό να συζητήσετε μαζί του για το γεγονός σε μια ουδέτερη στιγμή που θα είστε και οι δύο ήρεμοι, διότι είναι πιθανό να μην το έχει παρατηρήσει και να το κάνει άθελά του.

Διορθώστε τα δικά σας επικοινωνιακά λάθη, καθώς μπορεί οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες να χρήζουν βελτίωσης ώστε να μην σας διακόπτουν.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι να κάνετε για να σταματήσουν να σας διακόπτουν όταν μιλάτε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2828783760302921367
item