Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν και έβαλαν φωτιά σε νηπιαγωγείο του δήμου Θέρμης [εικόνες]

Άγνωστοι βανδάλισαν και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε τοίχο του ολοήμερου νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής του δήμου Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι ζημιές σημειώθηκαν, χθες το βράδυ, όταν οι δράστες παραβίασαν την περίφραξη του σχολείου, κατανάλωσαν ποσότητες αλκοολούχων ποτών και στη συνέχεια έσπασαν τα μπουκάλια και γέμισαν με γυαλιά όλο το προαύλιο. 

Παράλληλα άναψαν φωτιά στον εξωτερικό τοίχο του νηπιαγωγείου, η οποία δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις και δεν προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στο κτίριο.

Η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής δήμου Θέρμης Ευαγγελία Κούτρη προέβη σε καταγγελία στο τμήμα Ασφαλείας Θέρμης αναφορικά με τους βανδαλισμούς και κίνησε άμεσα όλες τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Το φαινόμενο των βανδαλισμών μάς προκαλεί πολύ μεγάλη στεναχώρια, γιατί προκαλούνται σοβαρές καταστροφές στις σχολικές μονάδες και ταυτόχρονα ο δήμος επιβαρύνεται με μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποκατάστασή των ζημιών. 

Επειδή τα φαινόμενα δυστυχώς επαναλαμβάνονται κατά καιρούς, θα πρέπει από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φυσικά ο Δήμος να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να περιορίσουμε τέτοιου είδους βανδαλισμούς», δήλωσε, από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θέρμης Στυλιανός Αποστόλου.

Δείτε τις εικόνες που κοινοποίησε ο Δήμος Θέρμης Θεσσαλονίκης:

«Ούτε τις μέρες των διακοπών των Χριστουγέννων δε σεβάστηκαν άγνωστοι οι οποίοι προέβησαν σε βανδαλισμούς στο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγ.Παρασκευής.

Συγκεκριμένα κατά τις βραδινές ώρες της Τετάρτης παραβίασαν την περίφραξη και μετέτρεψαν την αυλή του σχολείου σε χώρο διασκέδασης. 

Αφού κατανάλωσαν ποσότητες αλκοολούχων ποτών στη συνέχεια έσπασαν τα μπουκάλια και γέμισαν με γυαλιά όλο το προαύλιο. Παράλληλα άναψαν φωτιά στον εξωτερικό τοίχο του σχολείου, η οποία ευτυχώς δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις και δεν προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στο κτίριο.

Όταν οι βανδαλισμοί τους έγιναν αντιληπτοί, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Θέρμης, κ.Ευαγγελία Κούτρη προέβη σε καταγγελία στο τμήμα Ασφαλείας Θέρμης και κίνησε άμεσα όλες τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θέρμης Στυλιανός Αποστόλου αναφέρει ότι: "Το φαινόμενο των βανδαλισμών μάς προκαλεί πολύ μεγάλη στεναχώρια, γιατί προκαλούνται σοβαρές καταστροφές στις σχολικές μονάδες και ταυτόχρονα ο Δήμος επιβαρύνεται με μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποκατάστασή των ζημιών. 

Επειδή τα φαινόμενα δυστυχώς επαναλαμβάνονται κατά καιρούς, θα πρέπει από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φυσικά ο Δήμος να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να περιορίσουμε τέτοιου είδους βανδαλισμούς.»

Δήμος Θέρμης
about an hour ago

👉 Βανδαλισμοί σε σχολείο του Δήμου Θέρμης

Ούτε τις μέρες των διακοπών των Χριστουγέννων δε σεβάστηκαν άγνωστοι οι οποίοι προέβησαν σε βανδαλισμούς στο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγ.Παρασκευής.

Συγκεκριμένα κατά τις βραδινές ώρες της Τετάρτης παραβίασαν την περίφραξη και μετέτρεψαν την αυλή του σχολείου σε χώρο διασκέδασης. Αφού κατανάλωσαν ποσότητες αλκοολούχων ποτών στη συνέχεια έσπασαν τα μπουκάλια και γέμισαν με γυαλιά όλο το προαύλιο. Παράλληλα άναψαν φωτιά 🔥στον εξωτερικό το...

See more
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι κοντινή λήψη
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
+3
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν και έβαλαν φωτιά σε νηπιαγωγείο του δήμου Θέρμης [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3326446862521153868
item