Θεσσαλονίκη: Μεγάλη ζήτηση στα ξενοδοχεία για τις γιορτές -Συρρέουν Βαλκάνιοι για αλλαγή χρόνου

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν Θεσσαλονίκη για τις ολιγοήμερες διακοπές των εορτών, τόσο από Αθήνα όσο και από τα Βαλκάνια.

Σε ικανοποιητικά έως και υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ενόψει των γιορτών με τις προκρατήσεις να δείχνουν αυξημένη επισκεψιμότητα, κυρίως την περίοδο της Πρωτοχρονιάς τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους τουρίστες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thesstoday.gr

Πρωτοχρονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας με περιορισμούς και με χαμηλές πληρότητες, το ενδιαφέρον για επίσκεψη και διαμονή στη χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη έχει επανέλθει. 

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, τα Χριστούγεννα οι επισκέπτες είναι εγχώριοι τουρίστες, ενώ για την Πρωτοχρονιά που οι πληρότητες θα αγγίξουν περίπου το 80%-90%, ένα ποσοστό προέρχεται από τα Βαλκάνια, όπως Σκόπια, Βουλγαρία, Σερβία.

Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr o Δημήτρης Σιμιακός, γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «αν εξαιρεθεί η ενεργειακή κρίση και το κύμα της ακρίβειας που βιώνουμε, τα 86 ξενοδοχεία μας θα δουλέψουν τις γιορτές με ικανοποιητικές πληρότητες. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι η Πρωτοχρονιά θα κινηθεί καλύτερα από τα Χριστούγεννα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, τη φετινή χρονιά τα ξενοδοχεία δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα μενού για τα ρεβεγιόν τα οποία είναι έτοιμα να προσφέρουν τόσο τη γεύση όσο και τη διασκέδαση στους επισκέπτες. «Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων έχουν μια διαφορετική διάθεση να υποδεχτούν φέτος τον κόσμο και έχουν ήδη ετοιμάσει ειδικά μενού για τα ρεβεγιόν.

Υπάρχουν μενού που ξεκινούν από 60 ευρώ και φτάνουν μέχρι 140 ευρώ αναλόγως το ξενοδοχείο. Οι σεφ έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο μενού, γιορτάζοντας την επιστροφή στην κανονικότητα, χωρίς περιορισμούς και μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμιακός.

Ο «καλός» Νοέμβριος της Θεσσαλονικης

Με 68-69% πληρότητες έκλεισε ο μήνας Νοέμβριος για τα ξενοδοχεία της πόλης που φιλοξένησε και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ο οποίος κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με τον αντίστοιχο Νοέμβριο του 2019.

Στο 11μηνο, ωστόσο, υπολογίζεται ότι υπήρξε μια μείωση κατά 12,5-13% με τους ιδιοκτήτες να επισημαίνουν ότι ήταν ένας ικανοποιητικός μήνας. 

Όσον αφορά τους επισκέπτες, ήταν μοιρασμένοι σε εγχώριους και ξένους. Στην πρώτη πεντάδα του εξωτερικού βρίσκεται η Κύπρος, το Ισραήλ, η Αμερική και η Γερμανία, χώρες τις οποίες προσελκύει η πόλη τα τελευταία χρόνια.

Οι ανησυχίες για Ιανουάριο-Φεβρουάριο

Ανησυχούν, παράλληλα, οι ξενοδόχοι για τις κρατήσεις μετά την εορταστική περίοδο οι οποίες δεν θα ξεπεράσουν το 20% τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από χαμηλές πληρότητες. 

Όπως επισήμανε στο ThessToday.gr ο κ. Σιμιακός εξαιτίας της τεράστιας αύξησης της ενέργειας, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για μέτρα εξοικονόμησης, όπως το μικρό ολιγοήμερο κλείσιμο τμημάτων προκειμένου να επιβιώσουν τα ξενοδοχεία. «Δεν θα είναι εφικτό να έχουμε τις μηχανές στο φουλ και οι πληρότητες να μην ξεπερνούν το 20%», σημείωσε.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη ζήτηση στα ξενοδοχεία για τις γιορτές -Συρρέουν Βαλκάνιοι για αλλαγή χρόνου
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2487802375993043882
item