Γιάννενα: Πλούσιες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ιωαννιτών

Τα καλά της έχει φορέσει η πόλη των Ιωαννίνων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο στολισμός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ αύριο Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων.

Παράλληλα, για τις γιορτινές μέρες ο Δήμος Ιωαννιτών έχει προγραμματίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνονται κυρίως στα παιδιά και οι οποίες θα ξεδιπλώνονται σταδιακά. 

Σκοπός των εκδηλώσεων, όπως τόνισαν χθες οι αντιδήμαρχοι Ελένη Ακονίδου και Χριστίνα Κωτσαντή είναι να αναδειχθούν οι βαθύτερες αξίες των Χριστουγέννων που είναι η αγάπη και η ελπίδα.

Το Πνευματικό Κέντρο

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, όπως τόνισε η Πρόεδρος και Αντιδήμαρχος Ελένη Ακονίδου, έχει ήδη ξεκινήσει τις εορταστικές του εκδηλώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου. 

Η εκδήλωση για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει με τη συμμετοχή των σπουδαστών της τάξης τρομπέτας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων σε Διδασκαλία - μουσική Διεύθυνση του Νίκου Κυπριώτη. 

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Πνευματικού Κέντρου έχουν προετοιμάσει και ήδη πραγματοποιούν μια σειρά από εργαστήρια ειδικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να μεταφέρουν λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων σε παιδιά από 5 έως 12 ετών. 

Η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού μετά την προχθεσινή παράσταση - προάγγελο των εορτών με τίτλο «In Christmas Mood», θα πραγματοποιεί ανοιχτά μαθήματα με τα τμήματα προσχολικής ηλικίας μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου μεταξύ 5 το απόγευμα και 9 το βράδυ. 

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον ΟΚΠΑΠΑ Δήμου Ιωαννιτών και το 4ο ΚΑΠΗ Δήμου Ιωαννιτών, παρουσιάζουν την αναβίωση του εθίμου «Τα Σπάργανα του Χριστού» στην πλατεία Μάτσα στο κάστρο. Η επιμέλεια είναι των Ηλία Γκαρτζονίκα, Νίκου Νούσια και Βασίλη Ράπτη.

Το Δημοτικό Ωδείο συμμετέχει στο γιορτινό πρόγραμμα με τα νεανικά μουσικά του σύνολα. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζή», το Παράρτημα Ανατολής παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία των σπουδαστών των καθηγητριών: Πηνελόπης Λιαροστάθη, Ελένης Κολιού, και Εύης Κύρκου στο πιάνο και Φωτεινής Τσουμάνη στην κιθάρα.

Μια μέρα μετά, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το απόγευμα, στην αίθουσα Βασίλειος Πυρσινέλλας, παρουσιάζουμε την Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μαθητικής – Νεανικής Ορχήστρας «ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ» σε διδασκαλία και διεύθυνση Γεράσιμου Λώλη. Συμμετέχει η Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων σε Διδασκαλία και Διεύθυνση της Κωνσταντίνας Μήλια. 

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 6 και στις 7.30 το απόγευμα αντίστοιχα θα εμφανιστούν σε κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης, η Τάξη Τρομπέτας του Δημοτικού Ωδείου σε Διδασκαλία και Διεύθυνση Νίκου Κυπριώτη και η Τάξη Φλάουτου σε Διδασκαλία - μουσική Διεύθυνση της Μαρίας Μεσσάρη. 

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου καθώς και την παραμονή Πρωτοχρονιάς από τις 12 το μεσημέρι, η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας σε μουσική Διεύθυνση Χρήστου Γεωργάνου, θα μας συντροφεύσει με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, στους πεζοδρόμους του κέντρου και στο Κάστρο Ιωαννίνων. 

Τέλος στο λυκαυγές του νέου έτους ο Γιώργος Γάκης και οι Troublemakers θα γιορτάσουν με δυναμισμό, αισιοδοξία και πολύ ροκ τον ερχομό του 2023, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας». 

Το Δημοτικό Θέατρο

Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων οργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο. Το πρόγραμμα παρουσίασε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ και αντιδήμαρχος Χριστίνα Κωτσαντή.

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στον κύκλο προβολών «Πάμε Σινεμά» οργανώνει προβολές με τέσσερις αγαπημένες παιδικές χριστουγεννιάτικες ταινίες γεμίζοντας σινεμά τα γιορτινά Γιάννενα! Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στη ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του 4ου ορόφου, στο Καμπέρειο Θέατρο όλες τις Παρασκευές του Δεκέμβρη. Οι ταινίες απευθύνονται σε παιδιά 5-12 ετών. 

Στις 20 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Καμπέρειο Θέατρο οι ομάδες θεατρικού παιχνιδιού του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζουν ένα χριστουγεννιάτικο διαδραστικό δρώμενο, για όλες τις ηλικίες γεμάτο ερωτήσεις, απαντήσεις, φωτάκια, στολίδια, φαντασία και μπόλικη αστερόσκονη με τίτλο «Πως να πιάσεις ένα αστέρι;». 

Στις 21 Δεκεμβρίου θα φιλοξενηθεί στο Καμπέρειο Θέατρο η εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Ιωαννίνων με συμμετοχή της χορωδίας Αμφιλοχίας.

Στις 23 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών οργανώνεται το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού στο Καμπέρειο Θέατρο (στις 18:00). 

Την ίδια μέρα ένα από τα τμήματα ενηλίκων της Ερασιτεχνικής Σκηνής θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικο δρώμενο σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Στις 27 & 29 Δεκεμβρίου στο Καμπέρειο Θέατρο η αφηγήτρια παραμυθιών Μαρία Μαχαίρα θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Μυλωνάς και οι Καλικάντζαροι». Μία διαδραστική παράσταση αφήγησης σε συνεργασία με την ομάδα «Αδράχτι» που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και συνοδεύεται μουσικά, ζωντανά στην σκηνή, με τραγούδια που έχουν γραφτεί για την παράσταση και κάλαντα από όλη την Ελλάδα.

Τέλος το θεατρικό παιχνίδι «Μια γιορτή τα Χριστούγεννα» θα παρουσιαστεί για τους μικρούς φίλους στο Πέραμα 22 Δεκεμβρίου, σε Κοσμηρά και Πεδινή στις 27 Δεκεμβρίου και σε Δροσοχώρι -  Κουτσελιό στις 30 Δεκεμβρίου. 

Στο πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων μετέχει και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων με καθημερινές θεματικές εκπομπές.

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πλούσιες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3446922752859550549
item