Γιορτές: Μήπως βάζεις τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου;

Όταν επιλέγετε να γιορτάσετε, ή να μην γιορτάσετε, τις γιορτές με τους δικούς σας όρους, μερικοί άνθρωποι μπορεί να στεναχωρηθούν, να δυσαρεστηθούν ή απλώς να μην καταλαβαίνουν τις επιλογές σας. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιλογές σας είναι λανθασμένες. Όλοι καλούμαστε να κάνουμε αυτό που είναι κατάλληλο για εμάς.

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιανού η γνώμη έχει πραγματικά σημασία για εσάς; Μπορούμε, φυσικά, να νοιαζόμαστε χωρίς απαραίτητα να συμφωνούμε με τις απόψεις των πιο κοντινών μας αγαπημένων προσώπων.

Το πρόβλημα είναι ότι συχνά διανύουμε τη ζωή μας σκεφτόμενοι τι πιστεύουν όλοι για εμάς. 

Όταν είμαι ξεκάθαρος μέσα μου ότι οι απόψεις ορισμένων ανθρώπων έχουν πολύ μικρή σημασία, είμαι ελεύθερος να είμαι ο εαυτός μου. Μπορώ να μείνω σπίτι από το να πάω σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι χωρίς ενοχές και ντροπή.

Μπορώ να σερβίρω πίτσα για το χριστουγεννιάτικο δείπνο αν μου αρέσει. Μπορώ να χαζεύω στο Facebook και να απολαμβάνω πραγματικά τις φωτογραφίες των διακοπών άλλων ανθρώπων χωρίς σύγκριση ή αγανάκτηση.

Ο καθορισμός των δικών σας ορίων μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να περάσετε πιο χαρούμενες διακοπές! Και αυτές οι αλλαγές δεν χρειάζεται να είναι από το ένα άκρο στο άλλο στη λογική του όλα ή τίποτα. 

Συχνά, απλώς ο περιορισμός ή κάποιες τροποποιήσεις μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση από το άγχος του να κάνεις πάρα πολλά, να νιώθεις ότι πρέπει να είναι όλα τέλεια και να βάζεις τις απόψεις και τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιορτές: Μήπως βάζεις τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 807210798239802204
item