Γιάννενα: Εμείς ...και οι άλλοι

Υπάρχουν αρκετές Δημοτικές αγορές στη χώρα μας που αξίζουν να τις επισκεφτεί κανείς. Τα Χανιά, η Ξάνθη, η Νάουσα, η Καβάλα, η Θεσσαλονίκη κτλ. έχουν αναβαθμίσει τις υποδομές τους  και προσφέρουν σε πολίτες και επισκέπτες ένα αναβαθμισμένο προϊόν. 

Εκείνη όμως της Καβάλας διαθέτει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν και την πόλη μας. 

Στην Καβάλα λοιπόν είναι σε χρήση εδώ και 30 χρόνια μια κλειστή Δημοτική Αγορά η οποία  στον κάτω όροφο έχει τα ιχθυοπωλεία, στο ισόγειο επώνυμο σούπερ μάρκετ, φυτώριο-ανθοπωλείο, οπωροπωλεία αλλά και διάφορα καταστήματα με είδη διατροφής, στον όροφο  άλλα καταστήματα με πάσης φύσεως είδη και στους πιο πάνω ορόφους λειτουργεί το πάρκινγκ αυτοκινήτων. 

Η ανοιχτή Λαϊκή αγορά τους γίνεται κάθε Σάββατο σε άλλον χώρο. 

Θα μπορούσε και στο πάρκινγκ στα Λιθαρίτσια να γίνει κάτι παρόμοιο; Πιθανώς.

Καθώς υπάρχει η υψομετρική διαφορά ανάμεσα στα επίπεδα του πάρκινγκ θα μπορούσε να σηκωθεί ένα κτίσμα στο επίπεδο που βρίσκεται το πάρκο ώστε να πολλαπλασιαστούν και οι θέσεις πάρκινγκ αλλά και η πόλη να αποκτήσει ένα ακόμη μεγάλο «μπαλκόνι».    

Εκεί θα μπορούσε να στεγαστεί μια μοντέρνα, σύγχρονη Δημοτική αγορά, απελευθερώνοντας τον χώρο που πιάνει τώρα η γνωστή προπολεμική μας Λαϊκή. 

Είναι ένα έργο που θα έδινε λύσεις σε διάφορα προβλήματα, το οποίο όμως απαιτεί τόλμη για να προχωρήσει, πράγμα που σπανίζει καθότι η πόλη μας έχει να δει καινούριο κτίσμα πολλά χρόνια τώρα. 

Ας μείνουμε λοιπόν με το πρωτόγονο πάρκινγκ μας και την ακόμη πιο πρωτόγονη αγορά μας κι ας αφήσουμε άλλους να... πηγαίνουν μπροστά. 

                                               Η Δημοτική αγορά της Καβάλας 

                                                      Λαϊκή αγορά Ιωαννίνων
                            Δημοτικό πάρκινγκ Λιθαρίτσια
       Η ανακαινισμένη Δημοτική αγορά ΚΑΠΑΝΙ Θεσσαλονίκης

Πηγή: skeptomenoi polites2013

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εμείς ...και οι άλλοι
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3091420912007360592
item